Την επιτυχημένη παιδική θεατρική παράσταση «Ένας Γάτος μια Φορά» που ανέβηκε από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής χειροκρότησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Η χορωδία των μαθητών και η ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κατά την παρουσίαση της παιδικής μουσικής παράστασης «Ένας γάτος μια φορά…» στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους ανάμεσα στη Διευθύντρια του Ωδείου Φ. Κοσκόρου, και τη mezzo soprano και καθηγήτρια του Ωδείου Σοφία Καπετανάκου.O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Ν. Αλεπού, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Β. Κόκκαλη, και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού Π. Μπεχράκη, στο ακροατήριο.


 


 


Σε συνέχεια της επιτυχίας που σημείωσε στον προηγούμενο σταθμό της, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης χειροκροτώντας την εμφάνιση σπουδαστών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στη μουσική Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση «Ένας Γάτος μια Φορά» της Τατιάνας Ζωγράφου που ανέβηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.


Η παράσταση που απαρτίζονταν από το κλασσικό και το παραδοσιακό μέρος, περιελάμβανε Κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, και τις Κυκλάδες.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε ενθουσιασμένος από το ταλέντο και την πρόοδο των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου και ευχήθηκε σε όλους να περάσουν χαρούμενες γιορτές και το νέο Έτος να συνεχίσει να τους επιφυλάσσει ανάλογες επιτυχίες και ακόμα μεγαλύτερες.


Την παράσταση συνόδευσε μουσικά η Κλασική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου υπό την ευθύνη του Βαγγέλη Ζωγράφου. Στο κλασικό μέρος της βραδιάς συμμετείχε η μεικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου με τη mezzo soprano της Λυρικής Σκηνής και καθηγήτρια του Ωδείου Σοφία Καπετανάκου.


Στο παραδοσιακό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν ο καθηγητής κλασικού και παραδοσιακού βιολιού του Ωδείου Βασίλης Κλουβάτος, και ο καθηγητής λαούτου και κλασικής κιθάρας Απόστολος Καρποντίνης. Στα ντραμς και στο τουμπελέκι ήταν ο Βασίλης Κωστέας. Τα παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσε η ʼννα Μπιλιλή.


Στα χριστουγεννιάτικα και παιδικά τραγούδια ακούστηκαν οι φωνές της Βίκυς και της Κατερίνας Δημητρίου, μαθήτριες του σύγχρονου τραγουδιού με υπεύθυνη την καθηγήτρια του Ωδείου Α. Κονάκη.


Τη θεατρική επιμέλεια είχε ο Αντώνης Περπινιάς, και αφηγήτρια ήταν η Σοφία Μανώλη.


Τη ευθύνη για τη διδασκαλία της χορωδίας είχαν η Διευθύντρια του Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου Παλαμίδη, και ο Αθανάσιος Θάνου, μαζί με τη μουσική σύμβουλο Ελένη Χοζού.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού Πολυτίμη Μπεχράκη κ.α.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο