Την επικινδυνότητα της παχυσαρκίας στον ανθρώπινο οργανισμό και την άμεση ανάγκη αντιμετώπισής της, τόνισαν ειδικοί επιστήμονες σε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η ενημέρωση είναι μέρος της πρόληψης. Όλοι οι φορείς της υγείας πρέπει να αγκαλιάσουμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις επιπτώσεις της στην υγεία μας       

 

Την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, η οποία μπορεί να επιφέρει πολλαπλά προβλήματα υγείας στον ανθρώπινο οργανισμό, τόνισαν στις ομιλίες τους  οι γιατροί πέντε διαφορετικών ειδικοτήτων  που συμμετείχαν στην ημερίδα, με θέμα: «Η Επιδημία της παχυσαρκίας».

Την ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης διοργάνωσε η Cambridge Weight Plan, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου  στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, την οποία παρά την υψηλή θερμοκρασία παρακολούθησε πλήθος κοινού.

Την ενημερωτική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις ενέργειες φορέων, που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης της υγείας, καθώς όπως ανέφερε «η ενημέρωση είναι μέρος της πρόληψης».
Εστιάζοντας στα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η παχυσαρκία, υπογράμμισε ότι «όλοι οι φορείς που ασχολούμαστε με τα θέματα υγείας  θα πρέπει να «αγκαλιάσουμε» και να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις επιπτώσεις της , συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος  της παχυσαρκίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στους νέους μας.  
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, έκανε ειδική μνεία και στην οικονομική επέκταση του προβλήματος, το οποίο  όπως τόνισε, επιβαρύνει σημαντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι γιατροί που μίλησαν στην ημερίδα,  ο Καρδιολόγος κ. Γεώργιος Γριτσόπουλος, η Ω.Ρ.Λ. κα Μαριάννα Καρελλά, η Ενδοκρινολόγος κα Γεωργία Καφίρη, ο Γυναικολόγος – Μαιευτήρας κ. Γεράσιμος Μαρινάκης και η Ορθοπεδικός κα Έλενα Ντούβαρη ανέπτυξαν ο καθένας από την πλευρά του τα προβλήματα υγείας που επιφέρει η παχυσαρκία στα διάφορα συστήματα του ανθρώπινου σώματος.

Τονίσθηκε επίσης ότι «οι κίνδυνοι υγείας και οι παρενέργειες της παχυσαρκίας έχουν αυξήσει κατά 20% την πρόωρη θνησιμότητα των ανθρώπων και αυτό οφείλεται στις επιπλοκές που δημιουργεί στο ανθρώπινο σώμα».

Κοινή διαπίστωση από τις τοποθετήσεις των ειδικών είναι η ανάγκη αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια να γνωρίσουμε και να υιοθετήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες, έτσι ώστε το αποτέλεσμα  οποιασδήποτε μεθόδου για την απώλεια βάρους να έχει διάρκεια.                                                  

Στην ημερίδα παραβρέθηκε επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την ημερίδα με θέμα: «Η Επιδημία της παχυσαρκίας».


Στιγμιότυπο 2 από την ημερίδα με θέμα: «Η Επιδημία της παχυσαρκίας».


Στιγμιότυπο 3 από την ημερίδα με θέμα: «Η Επιδημία της παχυσαρκίας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο