Την εκστρατεία ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την ηπατίτιδα C του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο Μαρούσι, στήριξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη διάρκεια της προληπτικής εξέτασης πολίτη στην κινητή μονάδα του συλλόγου.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Γ. Καλαμίτση, στο σύμβολο «C» της εκστρατείας. 


Με σύνθημα «C- Αφορά. Μην το αγνοείς εξετάσου» δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν κατά το διήμερο στην πλατεία Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου, προσήλθαν σε δωρεάν προληπτική εξέταση στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την ηπατίτιδα C που υλοποίησε ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Κοντά στους εθελοντές του Συλλόγου που πραγματοποίησαν τις εξετάσεις βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


Στη διάρκεια της δράσης, εθελοντές του Συλλόγου προχωρούσαν στη λήψη σιέλου από τους προσερχόμενους πολίτες στην κινητή μονάδα που είχε τοποθετηθεί στο σημείο και τους ενημέρωνε σχετικά με τους τρόπους πρόληψης από την ηπατίτιδα C, μία ασθένεια που τείνει να λάβει σοβαρές διαστάσεις.


Για την Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C, από τους οποίους μόλις οι 29.000, δηλαδή το 20%, γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο, ενώ από αυτούς μόνο οι 13.000, δηλαδή το 7%-8%, έχουν λάβει θεραπεία.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκστρατεία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, συνομίλησε με τους εθελοντές του Συλλόγου και βρέθηκε κοντά σε πολίτες που συμμετείχαν στις προληπτικές εξετάσεις. Σε δήλωσή του ανέφερε: «Η ηπατίτιδα C, μία λοίμωξη που μεταδίδεται με το αίμα, μολύνει κυρίως τα κύτταρα του ήπατος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και σημαντική βλάβη στο συκώτι. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει βασικές λειτουργίες του ήπατος. Η ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος, δηλαδή οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από τον HCV δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα μέχρι η κατάσταση της Υγείας τους να επιδεινωθεί σοβαρά με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν να μην το γνωρίζουν. Η έλλειψη ενημέρωσης σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική συγκυρία δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνοντας και στηρίζοντας σταθερά πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην πρόληψη της Υγείας των πολιτών, δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει την αξιόλογη αυτή ενημερωτική προσπάθεια του Συλλόγου «Προμηθέας» για την ανάδειξη του ύπουλου αυτού εχθρού της Υγείας μας».

Την ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησε και  ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Βλαχοπιώτης. 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο