Την εκκίνηση στους εκατοντάδες ποδηλάτες που συμμετείχαν στον 1ο Σχολικό & Λαϊκό Ποδηλατικό Γύρο Αμαρουσίου & το Διασυλλογικό Circuit Μικρών Κατηγοριών έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανάμεσα στους αθλητές στις αγωνιστικές κατηγορίες.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επ. Γαρδέλη, και τους δημοτικούς συμβούλους Επ. Κατσιγιάννη, και Αντ. ΠαρτσινέβελοΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Α.Ο Παράδεισος Αμαρουσίου Δ. Λέμη, τον ταμία της Ε.ΠΟ.Σ.Κ Τ. Καραμανίδη, και τον γ.γ. της Ε.ΠΟ.Σ.Κ Ν. Λέμη.

Πλήθος ποδηλατών συμμετείχε με κέφι στον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.Στιγμιότυπα από τις προσπάθειες των ποδηλατών στις αγωνιστικές κατηγορίες.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους τυχερούς της κλήρωσης των ποδηλάτων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους νικητές του circuit.Από… βρέφη έως παιδιά, και νεανικά πρόσωπα πλημμύρισαν οι δρόμοι του Αμαρουσίου.


 


Με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 ποδηλατών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα ο 1ος Σχολικός & Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος Αμαρουσίου & Διασυλλογικό Circuit Μικρών Κατηγοριών που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου (Ε.ΠΟ.Σ.Κ), το σωματείο Α.Ο. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ και με τη συμπαράσταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π). Την εκκίνηση στην αφετηρία έδωσε πάνω στο δικό του ποδήλατο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με στόχο να προτρέψει τους κατοίκους του Αμαρουσίου να ανέβουν στο ποδήλατό τους, να γνωρίσουν την πόλης τους, να αθληθούν, να γεμίσουν με Υγεία και να το επιλέξουν ως εναλλακτικό μέσον για τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη καθώς πλέον παρέχεται η δυνατότητα αυτή σε όλους μέσω της λειτουργίας του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου.


Συμμετέχοντας και ο ίδιος, το σύνθημα για την εκκίνηση του Σχολικού και Λαϊκού Ποδηλατικού Γύρου έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και οι εκατοντάδες ποδηλάτες πλημμύρισαν τους δρόμους του Αμαρουσίου που περιέκλειε η ποδηλατική διαδρομή.


Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 1ου Σχολικού & Λαϊκού Ποδηλατικού Γύρου Αμαρουσίου και του Διασυλλογικού Circuit Μικρών Κατηγοριών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, σημείωσε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αλλά πρωτίστως τους εκατοντάδες ποδηλάτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αγάπης για το ποδήλατο, την άθληση και την Υγεία. Με τη διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη διαπαιδαγώγηση για στην αρμονική συνύπαρξη ποδηλατιστών και αυτοκινητιστών και στο σεβασμό στον ποδηλάτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει τόσο με την εφαρμογή του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων όσο και με την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στο Μαρούσι. Θέλουμε να στρέψουμε τους νέους μας αλλά και κάθε συμπολίτη μας στο να υιοθετήσει εναλλακτικούς, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον και την Υγεία μας τρόπους μετακίνησης μέσα στην πόλη. Η ενθουσιώδης συμμετοχή των φίλων του ποδηλάτου ήταν πέρα από αρκετή για να δώσουμε την υπόσχεση για ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον».


Η εκκίνηση δόθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με το Σχολικό & Λαϊκό Ποδηλατικό Γύρο Αμαρουσίου και τη συμμετοχή μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Κάτοικοι και φίλοι του ποδηλάτου, επίσης, απόλαυσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την ξεχωριστή αθλητική και ψυχαγωγική εκδήλωση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Μαρούσι.


Οι ποδηλάτες με τη συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας ακολούθησαν τη διαδρομή Βασ. Σοφίας – οδός Σουρή – οδός Βασ. Όλγας – Πλ. Ευτέρπης – οδός Θέμιδος – οδός Δημ. Γούναρη – οδός Βασ. Σοφίας με τερματισμό στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Μετά το πέρας του Σχολικού και Λαϊκού Ποδηλατικού Γύρου ακολούθησε το Διασυλλογικό Circuit Μικρών Κατηγοριών αποκλειστικά με μέλη ποδηλατικών συλλόγων που διήρκεσε συνολικά 40 λεπτά. Οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στις αγωνιστικές κατηγορίες Μίνι – μικρά, Μίνι – μεγάλα, Πανπορασίδες, Κορασίδες, Παμπαίδες, ακολούθησαν την κλειστή διαδρομή Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας – οδός Δημ. Ράλλη – οδός Δημ. Μόσχα – Βασ. Σοφίας – τερματισμός Δημαρχείο.


Με την ολοκλήρωση του λαϊκού και των αγωνιστικών ποδηλατικών γύρων προσφέρθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ μεταξύ του συνόλου των ερασιτεχνών ποδηλατών κληρώθηκαν τρία ποδήλατα, χορηγία που εξασφάλισε ο Δήμος μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.


Με μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής βραβεύτηκαν η πρώτη εξάδα στα αγόρια, η πρώτη τριάδα στα κορίτσια από την κατηγορία Μίνι – Μικρά, η πρώτη εξάδα από την κατηγορία Μίνι – Μεγάλα, μία κορασίδα, τρεις Παμκορασίδες, η πρώτη εξάδα από την κατηγορία Παμπαίδες.


Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα Καταστήματα Γερμανός του Δήμου Αμαρουσίου, το Ι. ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας και το κατάστημα Hot Dogs & Cola (Νερατζιωτίσσης & Θέμιδος, Μαρούσι).


Καθοριστική ήταν η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου στην επιτυχία της διοργάνωσης που επιμελήθηκαν κάθε λεπτομέρεια για την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των ποδηλατών σε όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του ερασιτεχνικού και των αγωνιστικών ποδηλατικών γύρων. Επίσης, εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου σε σημεία που τους υποδεικνύονταν συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Παρτσινέβελος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, Στέφανος Τσιπουράκης, ο πρόεδρος του Α.Ο Παράδεισος Αμαρουσίου Δημήτρης Λέμης, ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Σ.Κ Αλέκος Κέλογλου, ο ταμίας της Ε.ΠΟ.Σ.Κ και έφορος Εθνικών Ομάδων Δρόμου & Mountain Bike της Ε.Ο.Π Τάσος Καραμανίδης, ο γεν. γραμματέας της Ε.ΠΟ.Σ.Κ και μέλος του Δ.Σ της Ε.Ο.Π Νικόλαος Λέμης, ο ειδικός γραμματέας της Ε.ΠΟ.Σ.Κ Δημήτρης Πανταζής, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Ερμής Μαρκόπουλου και Α’ αντιπρόεδρος Ε.ΠΟ.Σ.Κ Κωνσταντίνος Μητσάκης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο