Την εγκατάσταση ανελκυστήρων στον οικισμό του Ο.Ε.Κ «Μαρούσι 1» ζητά επίμονα με νέα παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, προς τη Διοίκηση του Οργανισμού

Print Friendly, PDF & Email

Στο επείγον θέμα της εγκατάστασης ανελκυστήρων στις εργατικές πολυκατοικίες του οικισμού του Ο.Ε.Κ «Μαρούσι 1»,  όπου διαμένουν 340 οικογένειες, ανάμεσά τους άτομα ηλικιωμένα και με κινητικά προβλήματα, επανέρχεται για ακόμα μία φορά ο Δήμος Αμαρουσίου, με νέα έγγραφη παρέμβασή του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, προς την Πρόεδρο του Οργανισμού Γεωργία Κωτίδου.


Εφόσον δεν έχουν καρποφορήσει οι έως τώρα επανειλημμένες οχλήσεις, έγγραφες και προφορικές, προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου επισημαίνει στην πρόεδρο του Ο.Ε.Κ ότι εάν δεν μεριμνήσει για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος, μαζί με τους κατοίκους θα ακολουθήσει τη νομική οδό καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Ε.Κ, σύμβαση η οποία με ευθύνη του Οργανισμού δεν έχει υλοποιηθεί.


Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αντιλαμβανόμενη από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα αυτού του έργου που θα εξυπηρετήσει δεκάδες άτομα που σήμερα στην κυριολεξία είναι «εγκλωβισμένα» στους ορόφους, έχει από καιρό ασκήσει ασφυκτικές και συνεχείς πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την οριστική και άμεση επίλυση του ζητήματος.


Συγκεκριμένα, δίνοντας έμφαση στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων, κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να κατασκευαστούν σύγχρονοι ανελκυστήρες, όχι μόνο στα 13 κτίρια που δεν διαθέτουν αλλά και στα υπόλοιπα.


Στις αρχές του 2010, έπειτα από προσωπικό αγώνα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, καθώς και σειρά επαφών, διεκδικήσεων και ενεργειών, υπεγράφη το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το έργο στον οικισμό «Μαρούσι 1», την οποία μεταβίβασε στον Ο.Ε.Κ. Η σύμβαση αφού ενεκρίθη κατά τον προσυμβατικό έλεγχο που διενέργησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, στάλθηκε στον Ο.Ε.Κ, αλλά ακόμα παραμένει ανυπόγραφη με αποκλειστική υπαιτιότητα της διοίκησης του Οργανισμού. Με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται για τις οικογένειες που διαμένουν εκεί.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γ. Πατούλη έχει ως εξής:


«Κυρία Πρόεδρε,


Έπειτα από σειρά επιστολών αλλά και προφορικών οχλήσεών μας προς εσάς, επανερχόμαστε για μία ακόμη φορά στο επείγον ζήτημα της εγκατάστασης νέων ανελκυστήρων στον οικισμό του Ο.Ε.Κ «Μαρούσι 1», που δυστυχώς ακόμα δεν έχει διευθετηθεί, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συμπολίτες μας να μην έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις κατοικίες τους. Ενώ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολλούς πλέον μήνες όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή από εσάς της σχετικής σύμβασης, με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων αρνείστε να προωθήσετε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που αφορά 340 οικογένειες. Μάλιστα, μεταξύ αυτών υπάρχουν πολλά άτομα με κινητικά προβλήματα ή ηλικιωμένα άτομα, τα οποία δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν στις τετραώροφες ή οκταώροφες πολυκατοικίες.


Αναμένουμε άμεσα τη θετική ανταπόκρισή σας στο παραπάνω ζήτημα και στην άμεση έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου που θα έχει αντίκτυπο σε εκατοντάδες συμπολίτες μας και θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητά τους.


Σε αντίθετη περίπτωση, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να κινηθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο σε σύμπραξη με τους κατοίκους του οικισμού, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αίτημά τους, που επηρεάζονται αρνητικά από τη μέχρι σήμερα στάση σας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο