Την αποστολή εμβολίων και φαρμακευτικού υλικού υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας κ.κ. Κωνσταντίνο για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου σε χώρες της Ασίας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας κ.κ. Κωνσταντίνο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Σαράντη Σαράντη. 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης προσφέρει ως αναμνηστικό δώρο στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας κ.κ. Κωνσταντίνο το ιστορικό λεύκωμα της πόλης ρου Αμαρουσίου.      


 


Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας κ.κ. Κωνσταντίνο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.       


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισκέφθηκε τη  πόλη του Αμαρουσίου και παρουσία πλήθους πολιτών ανέπτυξε το σημαντικό ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο σε χώρες της Ασίας, της Μητροπόλεως στην οποία προϊσταται, όπου οι άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ζωής.  
«Με την στήριξη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και την ευγενική προσφορά και αλληλεγγύη των Ελλήνων ενοριτών του Εξωτερικού, η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε αφορά κυρίως στα προς το ζην, σε πόσιμο νερό, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην εκπαίδευση, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες».    


Στο καλωσόρισμά του ο κος Πατούλης εξήρε το αξιέπαινο έργο της Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας, υποσχόμενος με τη διπλή ιδιότητά του, ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποστολή εμβολίων και φαρμακευτικού υλικού, προκειμένου να ενισχυθεί το ανθρωπιστικό έργο της Μητροπόλεως για την ανακούφιση των κατοίκων στις χώρες της Ασίας.


Από την πλευρά της η κα Φωτεινή Παπαρούπα Παζαρτζή, που είχε την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, υπεύθυνη της Σχολής χορού “springs”, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για τη φιλοξενία,  την τιμητική παρουσία του και την αρωγή του στο Ιεραποστολικό και Ανθρωπιστικό έργο της Μητροπόλεως, σημειώνοντας  «η ευαισθησία σας και τα αλληλέγγυα συναισθήματά σας αγγίζει τις καρδιές όλων μας».  


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Σαράντης Σαράντης, ο οποίος μίλησε το σημαντικό έργο του Μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνο στην Ασία, τον οποίο όπως ανέφερε γνωρίζει από την παιδική του ηλικία και υποσχέθηκε την αρωγή και τη συμπαράστασή του στο έργο του.


Αξίζει να αναφερθεί ότι με την υποστήριξη της Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας λειτουργούν μεταξύ άλλων ένα ορφανοτροφείο θηλέων και ένα αρένων στην Καλκούτα όπου φιλοξενούνται περίπου 200 παιδιά, δύο κλινικές στην Ινδία, ένα ορφανοτροφείο στο Μπαλί, με Ινδονήσιο Ορθόδοξο ιερέα και μία μικρή κοινότητα γυναικών μοναχών στις Φιλιππίνες.                                              
                 


  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο