Την ανακήρυξη της βυζαντινολόγου-ιστορικού Ελένης Γλύκατζη –Αρβελέρ σε Επίτιμο Δημότη της πόλης του Αμαρουσίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο Επιστημονικό Έργο και την Εξέχουσα Ακαδημαϊκή σταδιοδρομία της, η πόλη μας την τιμά ως προσωπικότητα

 Την ανακήρυξη της βυζαντινολόγου-ιστορικού Ελένης Γλύκατζη –Αρβελέρ σε Επίτιμο Δημότη της πόλης του Αμαρουσίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2017, με  πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη.

Η βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλύκατζη –Αρβελέρ υπήρξε το 1967 η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το 1976 υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700ων ετών ιστορία του.
Είναι καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.                                                            Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία της έχει αναλάβει τα ανώτερα αξιώματα και έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων. 

 Για τη σημαντική αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Με ιδιαίτερα χαρά και ικανοποίηση η πόλη του Αμαρουσίου πρόκειται να  τιμήσει μία σπουδαία και διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα, την Ελένη Γλυκατζή –Αρβελέρ.

Τα έργα της αφορούν κυρίως την ιδιότητα της ως βυζαντινολόγο, ενώ το συγγραφικό  της έργο είναι πολύπλευρο και πλούσιο. Μία γυναίκα διεθνούς ακτινοβολίας, πρέσβειρα της Ελλάδας, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ θεωρείται μία από τις πλέον εξέχουσες Ακαδημαϊκές προσωπικότητες εντός και εκτός Ελλάδας.     

Αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο Επιστημονικό Έργο και την Εξέχουσα Ακαδημαϊκή σταδιοδρομία της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, η πόλη μας την τιμά ως προσωπικότητα.»  
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο