Την αναγκαστική απαλλοτρίωση του ακινήτου της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών στο Κτήμα Καρέλλα στο Μαρούσι αποφάσισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
Γ. Πατούλης: Η απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου ακινήτου κρίνεται απαραίτητη για τη διαφύλαξη και την ενίσχυση του πρασίνου της πόλης και τη διαμόρφωση του κτήματος Καρέλλα σε ένα οργανωμένο πάρκο πολιτισμού και αθλητισμού, με τη χρήση ήπιων αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, προς όφελος των κατοίκων του Αμαρουσίου και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Σαφές μήνυμα προς όλους ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου προτίθεται να διαφυλάξει με κάθε τρόπο τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στο Μαρούσι προς όφελος των κατοίκων της πόλης, έστειλε χτες, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με την ομόφωνη απόφασή του να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση τμήματος του Κτήματος Καρέλλα, επιφανείας 11.552 τ.μ. που η φερόμενη ιδιοκτήτρια Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο) αποφάσισε να εκποιήσει σε πλειστηριασμό την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Η σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, προκειμένου να «δεσμευτεί» ο συγκεκριμένος χώρος προς «δημόσια ωφέλεια», δεδομένου ότι το εν λόγω ακίνητο είναι το μόνο κατάλληλο και πρόσφορο για τη συνολική διαμόρφωση του κτήματος Καρέλλα σε ένα οργανωμένο πάρκο πολιτισμού και αθλητισμού για τους κατοίκους του Αμαρουσίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κτήμα Καρέλλα είχε απαλλοτριωθεί το Μάιο του 2000 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και παρά το γεγονός ότι, μετά την οριστική απόφαση του Εφετείου για τον καθορισμό τιμής μονάδος, ο Δήμος Αμαρουσίου κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το αναλογούν ποσό στην Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών η δικαιούχος ουδέποτε προσήλθε να παραλάβει το σχετικό ποσό της απαλλοτρίωσης. Αντίθετα, προσέφυγε στο ΣτΕ προσβάλλοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου ακινήτου κρίνεται απαραίτητη για τη διαφύλαξη και την ενίσχυση του πρασίνου της πόλης και τη διαμόρφωση του κτήματος Καρέλλα σε ένα οργανωμένο πάρκο πολιτισμού και αθλητισμού, με χρήση ήπιων αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, δεδομένου ότι το εν λόγω ακίνητο εντάσσεται σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), δηλαδή σε εκτός σχεδίου περιοχή με περιορισμούς στις χρήσεις και τους όρους δόμησης. Κάλεσε δε τον Πρόεδρο της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, που παραβρέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συνεργαστεί με το Δήμο Αμαρουσίου και να μην προχωρήσει στην εκποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο