Την αναγκαιότητα της Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης για τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στο 33ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, κατά την ομιλία του στο 33ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.Πλήθος εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου παραβρέθηκαν στο 33ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.


Σπουδαία η προσφορά του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε ανασφάλιστους ασθενείς


Η αναγκαιότητα μιας εθνικής στρατηγικής πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, σε ομιλία του κατά την έναρξη του 33ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.


Κατά την εναρκτήρια τελετή έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ κ. Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων και Ταμίας του Ι.Σ.Α κ. Πατσουράκος και πλήθος συναδέλφων καρδιολόγων και άλλων ειδικοτήτων.


Καρδιολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί και φοιτητές ιατρικής παρευρέθησαν, επίσης, στην έναρξη του συνεδρίου, το οποίο αποτελεί διαχρονικά έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στο χώρο της Καρδιολογίας. Φέτος διεξάγεται με τη συμμετοχή διακεκριμένων ευρωπαίων επιστημόνων σε ένα επίπεδο τεκμηριωμένης ιατρικής βάσης, μέσα από το οποίο όλοι οι καρδιολόγοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις διεθνείς εξελίξεις σε όλο το φάσμα της Καρδιολογίας, από την καρδιακή ανεπάρκεια, τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα και τις αρρυθμίες ως την επεμβατική καρδιολογία και την ηχοκαρδιογραφία.


Το πιο σημαντικό σημείο στο οποίο στάθηκε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, ήταν η σπουδαιότητα της ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ και οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου. «Να διατηρείς υγιείς πολίτες είναι πολύ πιο σημαντικό από το να θεραπεύεις ασθενείς. Αυτή την Πολιτική Υγείας στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σήμερα, που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότεροι ασθενείς μένουν χωρίς ασφάλιση και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας» τόνισε ο κ. Πατούλης.


Επίσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μιλώντας για τη σπουδαιότητα ενημέρωσης και κατάρτισης του ιατρικού σώματος για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τα νοσήματα που τον απαρτίζουν, έκανε ειδική μνεία στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα που διεξάγονται δωρεάν από τον Ι.Σ.Α και την Ιατρική Σχολή Αθηνών και περιλαμβάνουν στον πρώτο κύκλο τους τα νεότερα δεδομένα των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πληροφορίες για το πρόγραμμα των μαθημάτων μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γιατροί να λάβουν στη διεύθυνση http://www.isathens.gr/ ή και να παρακολουθήσουν ζωντανά τα μαθήματα στη διεύθυνση www.isathens.gr/synexizomeni-ekpaidefsi/metekpaideftika-mathimata-vivliothiki.html κάθε Τετάρτη 6:15-8:00 μμ.


Τελος, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει ήδη το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, διενεργώντας κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις στους ανασφάλιστους πολίτες, ενήλικες και παιδιά. «Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανοίγει νέους ορίζοντες στη μεγάλη αλυσίδα στήριξης των ανασφάλιστων ασθενών. Μέσα από την ίδρυση Παραρτήματος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κα την άρτια στελέχωσή του σε εξοπλισμό και δυναμικό, εξασφαλίζουμε στους ανασφάλιστους, ανέργους και παραμελημένους ασθενείς τη εξειδικευμένου δυνατότητα κλινικοεργαστηριακού καρδιολογικού ελέγχου. Προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε και θεραπεύουμε έγκαιρα πριν συμβεί το μοιραίο που θα κοστίσει τη ζωή του ασθενή. Η προσφορά της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είναι πολύτιμη και αποτελεί συμπεριφορικό και αξιακό πρότυπο προς όλες της επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, προς όφελος του ασθενή πολίτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.


Κατά την εναρκτήρια τελετή, έγιναν και οι απονομές των τιμητικών διακρίσεων σε επιστήμονες που έλαβαν υποτροφίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο