Την έναρξη προγραμμάτων εκπαίδευσης για ανέργους και μαθητές ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κατά την κοπή της πίτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας του Δήμου Αμαρουσίου κ.Β.Κάββαλος με έναν εκ των τυχερών της κλήρωσης, που κέρδισε ένα notebook.
|download file .jpg 86Kb|


Εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το ‘παρών’ στην κοπή της πίτας της ΚΕΤΕΔΑ.
|download file .jpg 129 KB|


Τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης που απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού, σε ανέργους αλλά και στην Τρίτη ηλικία, ανακοίνωσε κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης.


Παρουσία πλήθους κόσμου, του Προέδρου της ΚΕΤΕΔΑ κ.Β.Κάββαλου και του Ειδικού γραμματέα του Δήμου κ.Μ.Μπάρλα, αλλά και περίπου 300 μαθητών της Σχολής τεχνολογίας, ο κ.Πατούλης συνεχάρη τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Δημοτικό Σύμβουλο κ.Β.Κάββαλο για το εκπαιδευτικό έργο της Επιχείρησης και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες της πόλης, μέσα από συστηματική χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, οι οποίες αναδεικνύουν το Μαρούσι ως μια σύγχρονη, τεχνολογικά προηγμένη πόλη.


Ο κ.Πατούλης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Επιχείρηση Τεχνολογίας θα ανακοινώσει την έναρξη προγραμμάτων εκπαίδευσης για ανέργους, μαθητές δημοτικών σχολείων αλλά και την Τρίτη ηλικία.


Στον χαιρετισμό του, ο κ.Πατούλης τόνισε ότι «η δουλειά που γίνεται στο Δήμο μας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης και των υπόλοιπων φορέων του δήμου, χαρακτηρίζεται από συνέπεια, αξιοπιστία και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους δημότες. Ταυτόχρονα, ο κοινωφελής χαρακτήρας της επιχείρησης εκδηλώνεται ακόμα περισσότερο με την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με κάθε δυνατό τρόπο».
«Ο ρόλος της κοινωφελούς επιχείρησης ενισχύεται σε όλο το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, ενώ παράλληλα ο τομέας της εκπαίδευσης αναβαθμίζεται με νέα, χρήσιμα προγράμματα», επεσήμανε ο κ.Πατούλης.
Ο κ.Δήμαρχος τόνισε ότι «θέλοντας να διώξουμε ένα σημαντικό οικονομικό φορτίο από τις πλάτες των οικογενειών, σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, δημιουργούμε προγράμματα τεχνολογικής εκπαίδευσης, εντελώς δωρεάν για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους και οι οικογένειες τους να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά για τις γνώσεις που λαμβάνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Βέβαια, οι σύγχρονες τεχνολογίες δεν πρέπει να είναι προνόμιο μόνο των νέων και έτσι, κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια να αποτρέψουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Πλέον, αναπτύσσουμε ένα δίκτυο υπολογιστών σε κάθε ΚΑΠΗ του δήμου και με την καθοδήγηση καθηγητών που θα είναι διαθέσιμοι στο χώρο των ΚΑΠΗ, αναπτύσσουμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας βασικές δεξιότητες χρήσης υπολογιστών και πλοήγησης στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να είναι κοινωνοί των σύγχρονων τεχνολογιών και να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση.


Επίσης, ο κ.Πατούλης ανακοίνωσε την έναρξη προγραμμάτων εκπαίδευσης για ανέργους που θα τους επιτρέπουν όχι μόνο να αποκτούν καινούργιες δεξιότητες, αλλά να πιστοποιούνται και για τις δεξιότητες που αποκτούν. «Θέλουμε νέους ικανούς να ανταπεξέλθουν στον επαγγελματικό στίβο, και έτσι προσφέρουμε προγράμματα που χτίζουν δεξιότητες σε επίπεδο τεχνολογικών ικανοτήτων, αλλά και γλωσσομάθειας και μέσα από την πιστοποίηση, οι δεξιότητες αυτές θα μπορούν να μετουσιωθούν σε μοριοδότηση σε προκηρύξεις δημοσίου ή επιπλέον προσόντα στον ιδιωτικό τομέα. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι τα προγράμματα αυτά, παρέχονται με το ελάχιστο δυνατό κόστος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο μέλλον των νέων της πόλης μας.»


Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΤΕΔΑ κ.Β.Κάββαλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προγράμματα, τονίζοντας ότι «το Μαρούσι κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, αναβαθμίζεται. Ήδη προχωρούμε στην πλήρη κάλυψη της επικράτειας του δήμου με ευρυζωνικό δίκτυο internet, τριπλασιάζουμε τον αριθμό των hot spots και περνάμε από την τεχνολογία του wi-fi στην τεχνολογία wi-max, έτσι ώστε η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο να μην αποτελεί πολυτέλεια λίγων, αλλά όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση. Κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης, δημιουργούμε ένα προηγμένο δίκτυο πληροφόρησης στην πόλη, πολύπλευρο και πολυεπίπεδο. Θα είναι μια πραγματική καινοτομία για την Ελλάδα η δημιουργία τηλεματικών υπηρεσιών, μέσω των οποίων οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τα δρώμενα της πόλης μέσω banner σε κεντρικά σημεία της πόλης ή ακόμα και με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα.»


Στο περιθώριο της εκδήλωσης, κληρώθηκαν 5 notebook, προσφορά μέσω του γραφείου κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Δήμου.Μετάβαση στο περιεχόμενο