Την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξή του στους εργαζόμενους και δικαιούχους του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ εκφράζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υπεύθυνος των Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΤΕΔΚΝΑ Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 139 KB||download file .jpg 142 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υπεύθυνος των Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΤΕΔΚΝΑ Γ.Πατούλης με εργαζόμενους στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στον αγώνα τους για τη συνέχιση του προγράμματος και τη χρηματοδότησή του από κρατικούς πόρους.


Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στους εργαζόμενους  και τους δικαιούχους του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ εκφράζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.  


Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (31 Μαρτίου & 1 Απριλίου), εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προσπάθεια κατάργησης ενός από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα μέριμνας στον ανήμπορο συμπολίτη, αφού η χρηματοδότησή του μέσω του ΕΣΠΑ σταματά από το έτος 2012, αφήνοντας στον ‘αέρα’ 80.000 χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμεΑ  και οδηγώντας στην ανεργία 4.000 εργαζόμενους.           


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του τονίζει μεταξύ άλλων: ‘Στη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας θέσαμε το οξύ πρόβλημα της χρηματοδότησης από το 2012 του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα που προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας σε χιλιάδες ανήμπορους συμπολίτες μας. Διευκρινίσαμε μάλιστα πως σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε στη διακοπή του και ζητήσαμε να βρεθούν έγκαιρα εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης από κρατικούς πόρους. 
Στηρίζουμε τον αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια Στο Σπίτι’ για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους, την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας τους στις προνοιακές δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τη δημιουργία δομών ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ και Κοινωνικών Υπηρεσιών άμεσα στους ΟΤΑ, προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
Ως υπεύθυνος των Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΤΕΔΚΝΑ θα ενημερώσω προσωπικά τον κάθε Δήμαρχο της χώρας, προκειμένου να συμπαρασταθούμε έμπρακτα και το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ να συνεχισθεί με χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους, ακόμη και εάν χρειασθεί να ασκήσουμε πίεση στην κεντρική εξουσία. Το Δ.Ν.Τ δεν θα πρέπει να το πληρώσουν οι αδύναμοι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και σε καμία περίπτωση να νομιμοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση αυτού του προγράμματος.’
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο