Την Έκθεση Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών που φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αιγυπτιωτών Εικαστικών.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Χισάμ Νταργουίς, ενώ κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στη βραδιά των εγκαινίων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Χισάμ Νταργουίς, τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας π. Νικόλα, τον συντονιστή της έκθεσης, εκπρόσωπο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών Δ. Πράσινο, και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, κατά την ξενάγησή τους στην έκθεση από καλλιτέχνες.
Κατά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.


Αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της βραδιάς. 


Την Έκθεση Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών που φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» στο πλαίσιο του 3ου Αιγυπτιακού Φεστιβάλ Τέχνης εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από κοινού με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Χισάμ Νταργουίς, παρουσία πλήθους Αιγυπτιωτών και φιλότεχνων.


Η έκθεση που περιλαμβάνει έργα περισσότερων από 30 Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών διοργανώνεται από το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Ελληνιστή καθηγητή Ahmed Etman.


Με την ευκαιρία των εγκαινίων του εικαστικού γεγονότος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο συμβολισμό που εμπεριέχει για κάθε Έλληνα η επαφή με τον απανταχού ελληνισμό, όπως, επίσης, και στη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών με όχημα την τέχνη. «Η συγκεκριμένη έκθεση που με χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για πλησιάσουμε περαιτέρω ο ελληνικός και αιγυπτιακός λαός καλλιεργώντας τα αισθήματα φιλίας και αδελφότητας που μας διακατέχουν αλλά και τους δεσμούς που απ’ αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα μας συνδέσουν» ανέφερε ο κ. Πατούλης.


Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, ο συντονιστής της έκθεσης Δημήτρης Πράσινος, παρουσίασε στον Δήμαρχο κ. Πατούλη, και στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νίκο Πέππα, τα εκτιθέμενα έργα δίνοντας λεπτομέρειες για καθένα από αυτά. Συνομιλώντας με καλλιτέχνες στο περιθώριο της βραδιάς, ο κ. Πατούλης, τους συνεχάρη για τις δημιουργίες τους.


Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014 θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.


Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, επίσης, o Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ʼχμετ Φουάτ Ελ Μπιντάουι, ο Πανοσιολογιότατος π. Νικόλας, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της έκθεσης κ. Γιαννικάκης κ.α. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο