Την έκθεση αγιογραφίας- ζωγραφικής «Από τη θρησκευτική σκέψη στη δημιουργία» εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Καρδίτσας κόβει την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης αγιογραφίας – ζωγραφικής της Ε. Παπαγεωργίου – Λεπενιώτη.


Η κα. Παπαγεωργίου-Λεπενιώτη παρουσιάζει τα έργα της στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και τη σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη.


Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας και ζωγραφικής της  Ε. Παπαγεωργίου – Λεπενιώτη.


 


Την έκθεση αγιογραφίας – ζωγραφικής της Ε. Παπαγεωργίου – Λεπενιώτη με τίτλο:«Από τη θρησκευτική σκέψη στη δημιουργία» εγκαινίασε στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης,με τη συμμετοχή του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιου της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Καρδίτσας και παρουσία του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Ιωάννη Αγγελή, των Εφετών κας Μαριάννας Παγουτέλη και Μαρίας Λεπενιώτη, του Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κου Νικόλαου Καρακούκη και πλήθους φίλων της εικαστικής δημιουργίας και έκφρασης.


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης συνεχάρη τη δημιουργό για τα αξιόλογα έργα που περιλαμβάνει η έκθεσή της, μέσα από τα οποία η καλλιτέχνης στέλνει το μήνυμα ότι η ώριμη,προβληματισμένη σκέψη και η βαθειά και δυνατή πίστη μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες δημιουργίας. Παράλληλα ο κος Πατούλης επανέλαβε την ακλόνητη στήριξη που παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου σε δράσεις πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης σε κάθε συμπολίτη μας, με τη διαβεβαίωση ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να παράγει πολιτισμό και να κρατεί ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας. 
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης και οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας.       


Η καλλιτέχνης κα Παπαγεωργίου-Λεπενιώτη μελέτησε τη βυζαντινή ζωγραφική παράδοση και ασχολήθηκε με αυτή επί σειρά ετών, στα εργαστήρια των δασκάλων Γεωργίου Κορδή και Ευσταθίου Πολυχρονόπουλου. Χρησιμοποιεί τεχνοτροπίες και τεχνικά ιδιώματα που διατηρούν την παράδοση της βυζαντινής τέχνης.
Το έργο της περιλαμβάνει ζωγραφική με αυγοτέμπερα επάνω σε χειροποίητους καμβάδες, σε παλαιά ξύλα, σε προετοιμασμένη άμμο και σε ξερό σοβά.


Διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο Αγιογραφίας στην ΚΓ’ Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών 2003 του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε ναούς.   


Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό ως την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και θα λειτουργεί καθημερινά από 10:00 -14:00 & 17:00-20:00. Σάββατο και Κυριακή από 10:00 – 14:00.       


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο