Τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των Δημάρχων

Print Friendly, PDF & EmailΜετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, επιβεβαιώθηκε ότι προχωρούν από πλευράς Υπουργείου οι απαραίτητες νομοθετικές διαδικασίες, για την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των Δημάρχων. Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τεθεί σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες εβδομάδες μεταξύ της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με άτυπη αντιπροσωπεία Δημάρχων, ως συνέχεια της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ανάκληση του ασυμβίβαστου επαγγελματικής δραστηριότητας Δημάρχων που ψηφίστηκε με το νόμο Ραγκούση (ʼρθρο 16 Νόμος 3852/2010).

Μετά τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών, αναμένεται ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες που θα δώσουν οριστική λύση σε ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνον τους Δημάρχους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο