Τελετή κοπή πίτας για το νέο έτος στην ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Διαχρονικός μας στόχος είναι μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκης Αυτοδιοίκηση με τους πολίτες μπροστά»

«To 2017 θα είναι η χρονιά της Αυτοδιοίκησης» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης στην εκδήλωση κοπής πίτας για το νέο έτος, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσία στελεχών της ΚΕΔΕ, του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΠΕΤΑ.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δ.Καλογερόπουλος και ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ Ν.Χιωτάκης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται χώρα, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ενωμένη προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και να υπερασπίζεται με τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών.

«Διαχρονικός μας στόχος είναι μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκης Αυτοδιοίκηση με τους πολίτες μπροστά» τόνισε και πρόσθεσε πως μόνο εάν οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν, χωρίς κηδεμονίες, για τον τόπο τους θα επιτευχθεί και ο στόχος της εθνικής ανάπτυξης.

Στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν στην Αυτοδιοίκηση Α’βαθμού οι αρμοδιότητες που θα της δώσουν τη δυνατότητα να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επισημαίνοντας πως είναι το επίπεδο διακυβέρνησης που είναι εγγύτερο προς τον πολίτη.  

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του κάλεσε όλα τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά την εντατική δουλειά, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την τελετή κοπής πίτας για το νέο έτος στην ΚΕΔΕ (1)


Στιγμιότυπο από την τελετή κοπής πίτας για το νέο έτος στην ΚΕΔΕ (2)


Στιγμιότυπο από την τελετή κοπής πίτας για το νέο έτος στην ΚΕΔΕ (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο