Τα 100 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού γιόρτασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τα μέλη της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων γιόρτασαν τα 100 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού.
|download file .jpg 109Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με Γ.Γ. του Σώματος Ελληνικού Προσκοπισμού κ. Ευθ. Μπακογιάννη, το μέλος του Δ.Σ. Γ. Γεωργακά, τον Εκπαιδευτή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ανδρ. Πετρόπουλο και τον Αναπληρωτή Τοπικό Έφορο της Τοπικής Εφορίας Προσκόπων Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων κ. Ν. Μπόγδανο.
|download file .jpg 93Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης συγχαίρει τα στελέχη της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων για την προσφορά τους στη νεολαία της πόλης, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού.
|download file .jpg 96Kb| 


 


Σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων γιόρτασε τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού (1910 – 2010), παρουσία του Δημάρχου   Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010.  


Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων, που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα στο Μαρούσι για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την προσκοπική οικογένεια για την εθελοντική προσφορά της στη νεολαία της πόλης, καθώς μεταξύ άλλων, μέσα  από τον παιδαγωγικό ρόλο της μεταλαμπαδεύει αρχές και αξίες στη νέα γενιά.
Παράλληλα, ευχαρίστησε την Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων για τη σημαντική συνεισφορά της στην δασοπροστασία και πυροπροστασία των χώρων πρασίνου της πόλης κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και για άψογη συνεργασία της με το Δήμο Αμαρουσίου.
Ο κ. Πατούλης προανήγγειλε τη μίσθωση χώρου για τις ανάγκες του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου, καθώς και την παραχώρηση χώρου στο Κτήμα Καρέλλα.
      
Επόμενη εκδήλωση είναι η διοργάνωση Εβδομάδας Φωτογραφίας με θέμα:
«Ελληνικός Προσκοπισμός 1910 -2010», σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Την Κεντρική Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων εκπροσώπησε ο Γ.Γ. του Σώματος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.
Στην εισήγησή του ο κ. Γιώργος Γεωργακάς μέλος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ανέπτυξε την Ιστορία του Ελληνικού Προσκοπισμού, ενώ ο Εκπαιδευτής του Σώματος κ. Ανδρέας Πετρόπουλος μίλησε για τον παιδαγωγικό ρόλο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Από την πλευρά του ο Τοπικός Έφορος κ. Φίλιππος Καλογερόπουλος παρουσίασε την Τοπική Ιστορία του Προσκοπισμού από το 1917 έως σήμερα.
            
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές της Β’ Αθηνών Αργ. Ντινόπουλος, Χρ. Πρωτόπαππας, Κ. Γείτονας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Μαραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Καρλαύτης, Γ. Ιατρίδης, Ρ. Χαλιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Πέππας, Ν. Γαρδέλης, Γλυκ. Μοστρού, Αθ. Βελής, Ελ. Λέκκα και ο Γ.Γ. του Δήμου Μ. Χρηστάκης.   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο