Τα σχέδια για την 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμιστών καθώς και άλλα κρίσιμα ζητήματα εξέτασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη συνάντησή του με τους κεραμιστές

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δεξιά με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α) Γιώργο Ζαμαρία, τη σύμβουλο του Δήμου σε θέματα κεραμικής Μάρω Κερασιώτη, και αριστερά το μέλος του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου Αγαμέμνονα Δάνο, και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού Νικόλαο Πέππα.
|download file .jpg 102 KB|


Με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α) και το Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, εξετάζοντας μία σειρά από θέματα που σχετίζονται με την επικείμενη 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αλλά και το μέλλον της στέγασης των κεραμιστών στο κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στη οποία εκτός από το Δήμαρχο, παρών από μέρους της Διοίκησης του Δήμου ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, αποφασίστηκε η φετινή πανελλήνια έκθεση κεραμικής να έχει χαρακτήρα αναδρομικό παρουσιάζοντας έργα από τη γέννηση της έκθεσης, περίπου μισό αιώνα πριν, μέχρι σήμερα.


Από την πλευρά τους οι κεραμιστές, με εκπροσώπους τον πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Α Γιώργο Ζαμαρία και το μέλος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Αγαμέμνονα Δάνο, εξέφρασαν, επίσης, τους φόβους τους όσον αφορά στο ακίνητο επί της λεωφόρου Κηφισίας όπου στεγάζονται σήμερα όπως και η έκθεση, καθώς είναι ιδιοκτησίας του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Οι κεραμιστές εξήγησαν ότι μετά την απόφαση για κατάργηση του οργανισμού, η τύχη του ακινήτου είναι μετέωρη καθώς είναι μεγάλο το ενδεχόμενο να εκποιηθεί.


Ο κ. Πατούλης, κατανόησε απόλυτα τους προβληματισμούς των εκπροσώπων της κεραμικής τέχνης και τους διαβεβαίωσε ότι ως Δημοτική Αρχή θα διερευνήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στο συγκεκριμένο ακίνητο και διαβεβαίωσε: ‘Το Μαρούσι ως Κεραμούπολη ανέκαθεν βρίσκονταν στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και θα συνεχίσει να τους στηρίζει. Ως Διοίκηση του Δήμου, με σεβασμό προς την παράδοση της πόλης μας και την πανάρχαια αυτή τέχνη, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνουν οι κεραμιστές στο σπίτι τους‘.

Μετάβαση στο περιεχόμενο