Τα διπλώματα παρακολούθησης στους πρώτους αποφοίτους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρουσίου απένειμε ο Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση για την παρουσίαση των προγραμμάτων του

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Στιγμιότυπα από την απονομή των διπλωμάτων παρακολούθησης στους αποφοίτους του Κέντρου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Φ. Λέντζα, τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Α Δ. Καρλαύτη, τον υπεύθυνο Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Αρ. Μαυρογόνατο, ανάμεσα στους πρώτους αποφοίτους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου.


 


Τα διπλώματα στους πρώτους αποφοίτους τμημάτων του Κέντρου Δια βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρίας της εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου που πραγματοποίησε το Τμήμα Παιδείας στο Δημαρχείο παρόντος και του Προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης Φίλιππου Λέντζα.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα προγράμματα του Κέντρου όπως αποδεικνύεται και από τα διαθέσιμα στοιχεία.


Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 624 αιτήσεις και έχουν ήδη λειτουργήσει 12 τμήματα. Οι εκπαιδευόμενοι ανέρχονται στους 218 και ήδη έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή 30 άτομα που συμμετείχαν στα πρώτα τρία τμήματα του Κέντρου.


«Έχοντας ως πεποίθηση ότι η μάθηση και η επιμόρφωση πρέπει να έχουν διαρκή χαρακτήρα, στηρίζουμε κάθε διαθέσιμη επιλογή να προσφέρουμε ευκαιρίες κατάρτισης στους συμπολίτες μας που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες και εφαρμόσιμες στην καθημερινότητά τους. Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει στους Δήμους το πρόγραμμα «Καλλικράτης», συστήσαμε στην πόλη μας το δικό μας Κέντρο Δια Βίου Μάθησης προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα της δωρεάν παρακολούθησης προγραμμάτων επιμόρφωσης σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος» ανέφερε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εκπαιδεύσεις και στο πλαίσιων των προγραμμάτων «Σχολές Γονέων» και «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους».


Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, ενώ τη φιλοσοφία λειτουργίας, το έργο του Κέντρου Δια βίου Μάθησης αλλά και την έως τώρα πορεία του παρουσίασε ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου Αρίσταρχος Μαυρογόνατος.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης κ. Λέντζα, των διπλωμάτων παρακολούθησης στους 30 εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν τα πρώτα προγράμματα του Κέντρου.


Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λέκκα.


Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου λειτουργεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Σε πρώτη φάση, το Κέντρο έχει ξεκινήσει με την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν σε εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων.


Αντίστοιχα, τα προγράμματα τοπικής εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών και θα υλοποιηθούν σε μετέπειτα φάση.


Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή είναι διαρκής με σκοπό την εκπαίδευση όλο και περισσοτέρων ενηλίκων.


Στον Δήμο υλοποιείται, επίσης, το πρόγραμμα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που στόχο έχει την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.


Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Αμαρουσίου (Διεύθυνση Εποπτείας Ν.Π., Τμήμα Παιδείας, τηλ. 2132038294 – 296, e-mail: paideia@maroussi.gr, φαξ: 2132038526). Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή μέσω φαξ.

Την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι πατώντας εδώ. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο