Ταξίδι μουσικό στον ελληνικό πολιτισμό χάρισε η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στους χιλιάδες επισκέπτες στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής “Fimu” στο Μπελφόρ της Γαλλίας

Print Friendly, PDF & Email

Ένα αξέχαστο μουσικό τριήμερο με άρωμα Ελλάδας χάρισε στους χιλιάδες επισκέπτες στο γραφικό Μπελφόρ της Γαλλίας, η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, η οποία συμμετείχε στο 29o  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής fimu”.       

Ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης δέχθηκαν με ιδιαίτερα ικανοποίηση την πρόσκληση να εκπροσωπήσει για τρίτη φορά τη χώρα μας η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου στο παγκοσμίου φήμης μουσικό φεστιβάλ, που αποτελεί  ένα συναπάντημα πολιτισμού από όλες τις γωνιές του πλανήτη, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι ο Πολιτισμός έχει τη δύναμη να κτίσει γέφυρες συνεργασίας και συναδέλφωσης μεταξύ των λαών.

Την αντιπροσωπεία των μουσικών του Δήμου Αμαρουσίου, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου κα Φωτεινή Κοσκόρου, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο του Tilleul ο Δήμαρχος  Michael Nardin, ο αναπληρωτής Αντινομάρχης του Μπελφόρ, Έλληνας ομογενής από την Κεφαλονιά Μίλτος Κωνσταντακάτος και ο κοινοτάρχης του Τrosen και Πρόεδρος των Δημάρχων του Μπελφόρ Pier Rey.
Στο καλωσόρισμά του ο κ. Κωνσταντακάτος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του που η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου του αδελφοποιημένου  Δήμου Αμαρουσίου με την πόλη Tilleul της Γαλλίας θα δώσει ξανά χρώμα ελληνικό στο μουσικό φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας ότι «οι Μαρουσιώτες είναι τυχεροί που έχουν Δήμαρχο το Γιώργο Πατούλη, ένα Δήμαρχο με «καρδιά» και ανοικτό μυαλό, που σκέπτεται το συνάνθρωπο και έχει αναπτύξει σπουδαίο κοινωνικό έργο».

Ο Δήμαρχος του Tilleul εκφράζοντας το θερμό καλωσόρισμά του εξέφρασε τη βούληση για στενότερη συνεργασία στο τομέα του πολιτισμού με το Δήμο Αμαρουσίου και απηύθυνε πρόσκληση προς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη να επισκεφθεί την πόλη του.

Κατά το τριήμερο 23, 24 και 25 Μαϊου 2015,η Ορχήστρα των Καθηγητών  έδωσε μουσικές παραστάσεις στην πλατεία Χριστοφόρου, στη κεντρική σκηνή του Μπελφόρ, Ντεβός και στο εθνικό θέατρο Granit.
Έχοντας στο ρεπερτόριο της  μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου και καταξιωμένων μουσικοσυνθετών όπως: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Χιώτη, Τσιτσάνη, Κουγιουμτζή, κ.α. ανέδειξε τον Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση της χώρας μας, με τους χιλιάδες επισκέπτες να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους  με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

Οι διοργανωτές προσκάλεσαν την Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου να συμμετάσχει  και το 2016 στο σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που θα λάβει χώρα, με την ευκαιρία του εορτασμού της συμπλήρωσης 30 χρόνων του  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής fimu”.       

 Στην Ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, υπό την επιμέλεια και την ενορχήστρωση της Διευθύντριας Φωτεινής Κοσκόρου συμμετείχαν:
 Γιάννης Μυγδάνης (πιάνο), Αναστασία Μανιάτη (κόντραμπασο ), Βασίλης Κωστέας (Ντραμς ), Μαρίνος Γαλατσινός (φλάουτο), Τάσος Σδρόλιας (μπουζούκι), Φωτεινή Κοσκόρου (ακορντεόν ), Φίλιππος Πασσαλίδης (κιθάρα). Στο τραγούδι ήταν η καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού Αγγελική Κουνάκη, η καθηγήτρια μελωδραματικής και μονωδίας Χριστίνα Σπηλιακοπούλου και ο δάσκαλος σύγχρονου τραγουδιού Φίλιππος Πασσαλίδης.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της  αποστολής στο φεστιβάλ είχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1


Στιγμιότυπο 2


Στιγμιότυπο 3

Μετάβαση στο περιεχόμενο