Ταλαντούχοι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου εντυπωσίασαν διοργανωτές και κοινό με τη συναυλία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Print Friendly, PDF & EmailΗ Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη με την Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φ. Κοσκόρου – Παλαμίδη, την μουσική σύμβουλο του Ωδείου Ελ. Χοζού και τους συντελεστές της συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Στιγμιότυπο από τη συναυλία με τον Ηλ. Γυφτονικολό στο βιολί, συνοδεία της Ελ. Λαλιώτου στο πιάνο.Στιγμιότυπο από τη συναυλία με τον Κ. Σαϊβανίδη στην τρομπέτα και την Π. Σπυροπούλου στο πιάνο.


Μία εξαιρετική συναυλία με δύο κονσέρτα για βιολί και πιάνο και τρομπέτα και πιάνο έδωσαν πτυχιούχοι του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κλείνοντας μία σειρά συναυλιών που διοργάνωσαν ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» και η «Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας Λίλιαν Βουδούρη» σε συνεργασία με τα Ωδεία της χώρας.


Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο κος Ηλίας Γυφτονικολός στο βιολί, συνοδεύομενος από την κα Ειρήνη Λαλιώτου στο πιάνο, ερμήνευσαν τα τρία μέρη του «Mendelssohn F. Violin Concerto in E minor, Op 64»: «Allegro molto appassionato», «Andante» και «Allegretto non troppo-Allegro molto vivace».


Ακολούθησε το κονσέρτο: «Hubeau J Sonata for chromatic trumpet and piano (1943)», που ερμήνευσαν ο κος Κωνσταντίνος Σαϊβανίδης στην τρομπέτα και η κα Πηνελόπη Σπυροπούλου στο πιάνο.


Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου κα Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη, ενώ το συντονισμό και τη μουσική επιμέλεια είχε η μουσική σύμβουλος του Ωδείου κα Ελένη Χοζού.


Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη κα Ρένα Χαλώτη.
Η κα Χαλιώτη μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του κου Δημάρχου, ευχαριστώντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την ευκαιρία που έδωσαν σε νέους ταλαντούχους μουσικούς να εκφράσουν την επιδεξιότητα και το ταλέντο τους, αναδεικνύοντας και το σημαντικό έργο που παράγεται στο Ωδείο,το οποίο στελεχώνεται από άξιους και καταξιωμένους καθηγητές. Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση του Ωδείου, αλλά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στις καλλιτεχνικές δομές του Δήμου. Τους συνεχάρη επίσης για τη μεγάλη συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή των παιδιών τους.


Η συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στην εκδήλωση απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών και το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παριστάμενων στη συναυλία.


Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες πτυχιούχοι του Ωδείου σπούδασαν ο μεν Ηλίας Γυφτονικολός στην τάξη του Σωκράτη Σταθουλόπουλου, η Πηνελόπη Σπυροπούλου στην τάξη της Ελένης Στογιάννη και ο Κωνσταντίνος Σαϊβανίδης στην τάξη του Παντελή Πασχαλίδη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο