Τέλος στη χρονίζουσα πολεοδομική ομηρία για την περιοχή Νότιου Σωρού – Τύμβος – Μαρμαράδικα βάζει η Διοίκηση του Αμαρουσίου χάρη σε επίμονες ενέργειες του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την παλαιότερη συνάντησή του με αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη (φωτογραφία αρχείου).
|download file .jpg 72KB|


Την πολεοδομική προμελέτη της περιοχής «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» ενέκρινε προ ημερών το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δίνοντας το πράσινο φως για την προώθηση της διαδικασίας. Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ακολούθησε της πρόσφατης συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη, κατά την οποία ο Δήμαρχος ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες σε μία σειρά από λιμνάζοντα πολεοδομικά ζητήματα μεταξύ των οποίων και της συγκεκριμένης πολεοδομικής ενότητας.


Τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν τεθεί υπόψη του Υπουργού και για τα οποία έχει ζητηθεί η συμβολή του Υπουργείου για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες είναι η αναθεώρηση των χρήσεων γης του εγκεκριμένου σχεδίου στους βασικούς οδικούς άξονες του Δήμου, η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου στο Ο.Τ 88 στην περιοχή του Κέντρου που αφορά στο κλειστό γυμναστήριο, η πρόσφατα κυρωμένη απόφαση πράξη εφαρμογής της περιοχής του Αγίου Θωμά, αλλά και η επανέγκριση των Π.Μ. των περιοχών «ΔΗΛΑΒΕΡΗ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».


Με την ευκαιρία της έγκρισης της πολεοδομικής προμελέτης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Αισίως, χάρη και στη θετική ανταπόκριση του Υπουργού κ. Σηφουνάκη, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση μίας διαδικασίας που βρίσκεται σε εκκρεμότητα για περισσότερα από 18 χρόνια. Με την έγκριση της πολεοδομικής προμελέτης στην ουσία ολοκληρώνεται τα μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας και είμαστε κυριολεκτικά μίαν ανάσα από την πολεοδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής δίνοντας λύση σε σημαντικά χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων αυτής της γειτονιάς του Αμαρουσίου. Παρά τα εμπόδια των ενστάσεων που βάζουν ορισμένοι συμπολίτες μας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πιστεύουμε ότι το δίκαιο των πολιτών και οι διεκδικήσεις της πλειοψηφίας να υπερισχύσουν έναντι αυτών που θέλουν το Μαρούσι να μείνει πίσω και να μην φύγουν τα λασπόνερα από τις γειτονιές».


Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να δοθεί οριστική λύση και τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο