Σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς τοποθετεί ο Δήμος Αμαρουσίου για την πυροπροστασία και πυρανίχνευση σε Κτήμα Καρέλλα-Κτήμα Βορρέ- Κτήμα Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα που προφέρουν οι νέες τεχνολογίες για να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης και να  προστατεύουμε τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης μας

Στην εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου για την επιτήρηση του Κτήματος Καρέλλα- Κτήματος Βορρέ και σχεδόν όλου του Κτήματος Συγγρού, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική πυρανίχνευση μέσω πλήρους αυτοματοποιημένου ψηφιακού συστήματος θερμικών καμερών και της άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία που αξιοποιεί τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες στον τομέα της πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, ενισχύει τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για την προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης.

Κάθε θερμική οπτική κάμερα θα κάνει σάρωση σε εύρος 180 μοιρών με στόχο τη συνολική κάλυψη της δασικής έκτασης γύρω από το σταθμό βάσης. Η ημιφαιρική κάμερα θα καλύπτει επίσης όλη την περιοχή γύρω από το σταθμό βάσης για τη συνολική επιτήρηση της περιοχής του σταθμού, με στόχο την ασφάλεια και την αποτροπή βανδαλισμών. Θα τοποθετηθεί επίσης συσκευή (Ι/Ο box) για την επιτήρηση του πυροσβεστικού συγκροτήματος που πρόκειται να εγκατασταθεί μέσω ψυχρών επαφών, καθώς και PoE Switch για την τροφοδοσία των καμερών και τη διασύνδεσή τους. Σε υφιστάμενο υπολογιστή του κέντρου ελέγχου θα εγκατασταθεί  σχετική πλατφόρμα για τη συνολική διαχείριση και εποπτεία του συστήματος. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και όχι μόνο στην καταστολή και για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα που προφέρουν οι νέες τεχνολογίες για να προστατεύουμε τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης μας και να αποτρέψουμε την εκδήλωση κάποιου έκτακτου συμβάντος. Παράλληλα, έχουμε θέσει σε διαρκή ετοιμότητα το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής μας Προστασίας και τις εθελοντικές μας ομάδες, που θα πραγματοποιούν περιπολίες καθ’όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με τη χρήση και των ενισχυμένων πυροσβεστικών μέσων μας. Με το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς που πληροί τις προϋποθέσεις και τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα προστατεύουμε τόσο τα περιαστικά δάση της πόλης μας, όσο και τις υποδομές εντός αυτών.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο