Συντονιστική συνάντηση αρμόδιων φορέων στον Δήμο Αμαρουσίου για την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Τα μέτρα πυροπροστασίας του δάσους Συγγρού από μέρους κάθε φορέα κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, εξετάστηκαν και ανακεφαλαιώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε) και του Σ.Π.Α.Π.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Αντιδήμαρχος Ευθύμης Τσίγκας, από μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο Διευθυντής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Αντιπύραρχος Ηλίας Τσαπούρας, από μέρους του Ι.Γ.Ε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σαπουνάς, και ο Διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής, και από μέρους του Σ.Π.Α.Π ο Πρόεδρος Βλάσης Σιώμος.

Στη διάρκεια της συνάντησης αφού έγινε μία εκτίμηση των αναγκών, βάσει και της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, ανακεφαλαιώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή: η 24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου στην είσοδο του, που βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το πλήρως επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.

Από μέρους του Ι.Γ.Ε επιβεβαιώθηκε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα υπάρχει 24ωρη πυροφύλαξη από προσωπικό του Ι.Γ.Ε κατά τις πρωινές ώρες, ενώ τρεις εργαζόμενοι του Σ.Π.Α.Π θα καλύπτουν τις βάρδιες από το μεσημέρι και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Στην πυροφύλαξη του χώρου, όπως διαβεβαιώθηκε από τους εκπροσώπους του Ι.Γ.Ε, θα συμβάλλει και ο υπάλληλος security που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της κεντρικής πύλης και τη σφράγιση του κτήματος κατά τις νυχτερινές ώρες.

Από την πλευρά του Διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Αντιπυράρχου Ηλία Τσαπούρα, αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική η αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου και αξιόμαχου οχήματος στο στάδιο της καταστολής καθώς και η σπουδαιότητα του σωστού συντονισμού των φορέων για μία άρτια επιχειρησιακή επέμβαση.

Από πλευράς Σ.Π.Α.Π επιβεβαιώθηκε η συμβολή του με προσωπικό αλλά και η στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας για την άμεση αντιμετώπιση κάθε συμβάντος φωτιάς με παράλληλη  συνδρομή και από τους 12 δήμους μέλη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία συμφωνία όλων των πλευρών για συνεργασία και συντονισμό όλων των διαθέσιμων δυνάμεων για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση αυτού του αστικού πνεύμονα πρασίνου.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση αρμόδιων φορέων στον Δήμο Αμαρουσίου για την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο