Συνεχιζόμενη επιμόρφωση στους παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών σταθμών από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 
Βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης σ΄ όλο το διδακτικό προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τo Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και η Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε παιδαγωγικά θέματα που αφορούν παιδιά προσχολικής ηλικίας και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ψυχικής υγείας.

Θα πραγματοποιηθούν δέκα (10) δίωρες συναντήσεις από 29/10/08 έως 1/4/09.

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές συναντήσεις και με το βοηθητικό προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών. Η ενημέρωση του προσωπικού με στόχο την απόκτηση γνώσεων σε συγκεκριμένα αναπτυξιακά θέματα και θέματα επικοινωνίας θα διευκολύνουν τη συνεργασία με τις νηπιαγωγούς και την καλή λειτουργία τους σταθμού.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΚΥ  και υπεύθυνος του Κ. Ψ.Υ  Αντώνης Παρτσινέβελος, δήλωσε:
«Η μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε και η αναγνώριση της αναγκαιότητας τέτοιων σεμιναρίων από το ίδιο το εκπαιδευτικό προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, καθιστά αυτονόητη τη συνέχισή τους από τη Δημοτική Αρχή, με τελικό πάντα στόχο την καλύτερη προσέγγιση της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο