Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Αγ.Παρασκευής Γ.Βουτσινάς, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αγ.Παρασκευής Γ.Μοχτούρη, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ Μ.ΓιαννίρηΟ Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, με την Πρόεδρο της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ Μ.Γιαννίρη, και την υπεύθυνη Δημ.Σχέσεων του ΣΚΑΙ Δ.ΓιαννακάκηΣτην Αγ.Παρασκευή συλλογή και διαλογή φαρμάκων


ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Μετά από 23 Δήμους της Αττικής, συνεχίζουμε τώρα σε όλη την Ελλάδα συγκέντρωση φαρμάκων στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» που διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Μεγάλη ανταπόκριση έδειξαν και σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Αγ.Παρασκευή, στην Καβάλα και στο Ναύπλιο


Τα φάρμακα που συλλέχθηκαν στο Δήμο Αγ.Παρασκευής με τη στήριξη του Δημάρχου κου Ζορμπά, προορίζονται για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μετά τη συλλογή, οι σάκοι μεταφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.


Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Αγ.Παρασκευής Γ.Βουτσινάς, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αγ.Παρασκευής Γ.Μοχτούρη, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ Μ.Γιαννίρη, η υπευθυνη Δημ.Σχέσεων του ΣΚΑΙ Δ.Γιαννακάκη και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Α.Μπουσδούκου.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Φιλανθρωπικό της Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ συγκέντρωσε τους καλοκαιρινούς μήνες 106.000 χιλιάδες φάρμακα και μεγάλες ποσότητες παραφαρμακευτικού υλικού σε 23 Δήμους: Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ίλιου, Π. Φαλήρου, Χαλανδρίου, Βριλλησίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Παλλήνης-Γέρακα, Ν.Ηρακλείου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Βύρωνα, Κηφισιάς, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού και Ραφήνας-Πικερμίου.


Περισσότεροι από 4.000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους οκτώ μήνες λειτουργίας του, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα. Με 234 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.


Επίσης, το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2012 το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιεί Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού για παιδιά οικογενειών ανασφάλιστων, γονέων χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση. Σε 7 σημεία της Αθήνας – στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα 6 παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ν. Ηρακλείου, Περιστερίου και στη Μητρόπολη Περιστερίου θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους ανωτέρω εμβολιαστικούς σταθμούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο