Συνεχίζονται τα δρομολόγια της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου – Πεύκης – Λυκόβρυσης

Print Friendly, PDF & Email

Το κόκκινο λεωφορείο της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας, που συνδέει το Μαρούσι με τους όμορους Δήμους Πεύκης και Λυκόβρυσης, θα εξακολουθήσει να περνά από τη στάση.  
Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τους Δημάρχους Πεύκης κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο  και Λυκόβρυσης κ. Δημήτρη Φωκιανό. 


Η Διαδημοτική Συγκοινωνία που συνδέει το Μαρούσι με τους δύο όμορους Δήμους  είναι η πρώτη που λειτουργεί στην Ελλάδα, από το Μάρτιο του 2008, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Η λειτουργία της ήταν μία προσφορά του Δήμου Αμαρουσίου με τρόπο επιδοτούμενο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να επιβαρύνεται το κέντρο της πόλης από τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου, μέχρι να λειτουργήσει η λεωφοριακή γραμμή «555».     


Στη συνάντηση συμφωνήθηκε οι Δήμοι Πεύκης και Λυκόβρυσης να συμμετάσχουν  από δω και στο εξής και εκείνοι στα έξοδα λειτουργίας της διαδημοτικής συγκοινωνίας. Για το σκοπό αυτό πρόκειται στο επόμενο διάστημα να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ των τριών Δήμων, η οποία θα έλθει προς ψήφιση στα Δημοτικά Συμβούλια.


Οι πολίτες που χρησιμοποιούν τη διαδημοτική θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει μια τροποποίηση των δρομολογίων, τα οποία πλέον θα ξεκινούν στις 7 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 8 το βράδυ, αφού πέραν της ώρας αυτής δεν υπάρχει ζήτηση από το επιβατικό κοινό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο