Συνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες στο Μαρούσι με επίκεντρο τον χώρο πέριξ του Αμαξοστασίου των λεωφορείων της ΕΘΕΛ

Print Friendly, PDF & Email

Συνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες σε καθημερινή βάση στο χώρο πίσω από το αμαξοστάσιο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ στο Ο.Α.Κ.Α. Πρόκειται για την 6η εμπρηστική προσπάθεια στο σημείο σε διάστημα ενός μήνα με τις τρεις τελευταίες να έχουν σημειωθεί τις τρεις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και της Πυροσβεστικής έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος οι φωτιές να επεκταθούν στην οικιστική ζώνη.

Το φαινόμενο των εμπρησμών τον τελευταίο μήνα έχει λάβει διαστάσεις μπαράζ καθώς συνολικά έχουν σημειωθεί δέκα περιστατικά φωτιάς με εμπρηστικά χαρακτηριστικά.

Η Διοίκηση του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες προς τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να εντοπιστεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι των φωτιών που στόχο έχουν να πλήξουν το Μαρούσι.
 

«Για δεύτερη χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο φαινόμενο. Πέρυσι καταμετρήθηκαν περισσότερα από 25 περιστατικά εμπρησμού στη διάρκεια του καλοκαιριού και βλέπουμε να ακολουθείται η ίδια τακτική και φέτος, με την ίδια αμείωτη ένταση. Είμαι βέβαιος ότι οι κύριοι αυτοί όταν βρεθούν ενώπιον των αστυνομικών Αρχών θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τη δράση τους και τα δύο αυτά χρόνια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή και τη νέα απόπειρα εμπρησμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με τη συνδρομή και των υπόλοιπων δυνάμεων Πυρόσβεσης -Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Σ.Π.Α.Π- επεμβαίνει με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε συμβάν φωτιάς.

Η Διοίκηση του Δήμου καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική στο 199 για κάθε εστία φωτιάς ή ύποπτη κίνηση που εντοπίζουν.

 

Σχετικά αρχείαΣυνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες στο Μαρούσι με επίκεντρο τον χώρο πέριξ του Αμαξοστασίου των λεωφορείων της ΕΘΕΛ (1)


Συνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες στο Μαρούσι με επίκεντρο τον χώρο πέριξ του Αμαξοστασίου των λεωφορείων της ΕΘΕΛ (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο