Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Εκτίμησης Κινδύνου Κατάγματος στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Σε εβδομήντα τρεις πολίτες πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Δημοτικού Πολυϊατρείου δωρεάν μέτρηση Οστικής Πυκνότητας και Εκτίμησης Κινδύνου Κατάγματος, με υπερηχογράφημα πτέρνας, το διήμερο 13 και 14 Μαρτίου 2010.
|download file.jpg 104 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ενημερώνεται από τον υπεύθυνο του Δημοτικού Πολυϊατρείου και του προγράμματος Πρόληψης Οστεοπόρωσης, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντ. Παρτσινέβελο για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, παρουσία του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου, Ιωαν. Πουλόπουλου.
|download file .jpg 90 KB|


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Εκτίμησης Κινδύνου Κατάγματος, που πραγματοποιεί το Δημοτικό Πολυϊατρείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και με την ιδιότητά του ως Ορθοπεδικός γιατρός, επισκέφθηκε την αίθουσα του Δημαρχείου, όπου πραγματοποιείται η εξέταση, παρακολούθησε τη διαδικασία, ενώ παράλληλα  συνομίλησε με τους πολίτες που είχαν προσέλθει για να εξετασθούν.   


Με την ευκαιρία αυτής της προληπτικής εξέτασης ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε:
«Στο Δήμο Αμαρουσίου εφαρμόζουμε προγράμματα πρόληψης και προαγωγή της υγείας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς πιστεύουμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι παράγοντες σημαντικοί για τη διατήρηση της υγείας. Το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Εκτίμησης Κινδύνου Κατάγματος, εντάσσεται μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο υπηρεσιών και είναι σημαντικό γιατί συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.»           


Το διήμερο 13 και 14 Μαρτίου 2010, εβδομήντα τρεις πολίτες προσήλθαν και εξετάστηκαν, από το προσωπικό του Δημοτικού Πολυϊατρείου, με υπερηχογράφημα πτέρνας. Την εκτίμηση των αποτελεσμάτων πραγματοποιεί εθελοντικά ο κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, χειρουργός Ορθοπεδικός, Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου και του προγράμματος Πρόληψης Οστεοπόρωσης.


Όσοι πολίτες επιθυμούν να εξετασθούν μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 – 8028330 (κα Στέλλα Κορκίδη)
Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 -14:00, Τρίτη 8:00 – 19:00. Μετάβαση στο περιεχόμενο