Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Γ.Πατούλης απονέμει στην εργαζόμενη του Δήμου Αμαρουσίου Νεκταρία Κανέλλη  το πιστοποιητικό γνώσεων χρήσης   H/Y “INFOCERT BASIC”.
|download file .jpg 108Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον Γ.Γραμματέα του Δήμου Μ.Χρηστάκη στην απονομή των πιστοποιητικών γνώσεων χρήσης H/Y.
|download file .jpg 127Kb|


223 εργαζόμενοι του Δήμου και των φορέων του έλαβαν πιστοποιητικό δεξιοτήτων στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής, παρουσία των Αντιδημάρχων Ρ.Χαλιώτη, Δ.Καρλαύτη, Γ.Ιατρίδη και των Δημοτικών Συμβούλων Ν.Πέππα, Β.Κάββαλου, Γλ.Μοστρού και  Κ.Ιωάννου.
|download file .jpg 125Kb|


Απονομή των πιστοποιητικών γνώσεων χρήσης H/Y «INFOCERT BASIC” σε 223  εργαζόμενους από το Δήμαρχο Γ. Πατούλη    


Σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε η απονομή σε 223 εργαζόμενους του Δήμου και των φορέων του, των πιστοποιητικών δεξιοτήτων στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής «INFOCERT BASIC».

Ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιώντας το έργο «Κατάρτιση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση», που υλοποίησε το Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ, παρείχε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις στις σύγχρονες τεχνολογίες, μέσα στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους, επισημαίνοντας ότι η πιστοποίηση δεξιοτήτων στον τομέα της πληροφορικής αποτελεί ένα  σημαντικό εφόδιο για τους εργαζόμενους.

«Εμείς – πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος – βάζουμε τον πήχη ψηλά, επενδύουμε στην επιμόρφωση σας και στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων σας. Στην κοινή μας  προσπάθεια να παρέχουμε αποτελεσματικότερες, ταχύτερες και καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, η εκπαίδευσή σας στις σύγχρονες τεχνολογίες είναι ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο». Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και να προσφέρουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες.»

Το πρόγραμμα διήρκησε για τους καταρτιζόμενους 60 ώρες σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και οι ενότητες που εκπαιδεύτηκαν ήταν: Επεξεργασία Κειμένου – Word, Υπολογιστικά Φύλλα – Excel, Εφαρμογές στο Διαδίκτυο – Internet οι οποίες ήταν υποχρεωτικές. Επίσης αρκετοί εργαζόμενοι πιστοποιήθηκαν στις προαιρετικές  ενότητες Βάσεις Δεδομένων – Access και Παρουσιάσεις – Power Point. Παράλληλα, το πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα της συμμετοχής στις εξετάσεις για πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες από αναγνωρισμένο φορέα χωρίς κανένα κόστος.

Το πρόγραμμα με το διακριτικό τίτλο «Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση» είναι ενταγμένο στο Μέτρο 2,5 του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο