Συνεπείς με το περιβαλλοντικό ραντεβού τους οι εθελοντές που στήριξαν με τη συμμετοχή τους και το 3ο πότισμα του Σ.Π.Α.Π στις πλαγιές του Πεντελικού

Print Friendly, PDF & Email


Στιγμιότυπα από τις προσπάθειες των εθελοντών στο 3ο πότισμα των νέων δενδρυλλίων στο Πεντελικό.


 


Με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και παρόντων μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το 3ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους που δεντροφυτεύτηκαν κατά τις προηγούμενες περιόδους. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία ΅ε τη Γενική Γρα΅΅ατεία Πολιτικής Προστασίας και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, μεμονωμένοι εθελοντές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων μαζί με τους ανθρώπους και τις υδροφόρες του Σ.Π.Α.Π, αλλά και τις υδροφόρες και το προσωπικό από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου, συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης, στο Καραούλι, και όλοι μαζί συμμετείχαν στην προσπάθεια να διατηρηθούν τα νέα φυτά στη ζωή.


Στη δράση παραβρέθηκαν από μέρους του Σ.Π.Α.Π, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Ιωάννης Ζωής, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Ρήγα, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.


Με την ευκαιρία του 3ου εθελοντικού ποτίσματος του Συνδέσμου για το 2014, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Το εγχείρημα μας να επαναφέρουμε τη ζωή και την πράσινη όψη στο Πεντελικό δεν είναι εύκολο. Για αυτό και απαιτεί όλοι να επιδείξουμε τη δέουσα ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση. Οι εθελοντές που σταθερά στηρίζουν τις προσπάθειές μας είναι η δύναμη και το κίνητρό μας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Η ανταμοιβή όλων μας είναι να βλέπουμε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο».


Από ομάδες το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι εποχικοί εργαζόμενοι του Συνδέσμου, η πολιτική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Πεντέλης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψαλιδίου, η εθελοντική ομάδα ʼνοιξης.


Για την πραγματοποίηση του ποτίσματος συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τα γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου, που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο του ποτίσματος όπως, επίσης, το δημοτικό ασθενοφόρο που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Το επόμενο εθελοντικό πότισμα στην περιοχή πίσω από το Νοσοκο΅είο Παίδων Πεντέλης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014.


Περιμένουμε τους εθελοντές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και το τελευταίο πότισμα του Σ.Π.Α.Π για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε το χειμώνα.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο