Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 12 Ιουνίου στις 11 το πρωί το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Το Μεσοπρόθεσμο και το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» στο επίκεντρο της συνεδρίασης

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : «Δεν θα ανεχθούμε το θεσμικό και οικονομικό ακρωτηριασμό της Αυτοδιοίκησης»

 

Οι οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου καθώς και οι συνέπειες από την ψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί  στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα προσδιοριστεί και η ημέρα παραχώρησης συνέντευξης τύπου με κεντρικό θέμα τις συνέπειες στην αυτοδιοίκηση από τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχτεί το θεσμικό και οικονομικό ακρωτηριασμό της» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και τονίζει πως το μεσοπρόθεσμο, αν ψηφιστεί, «στερεί από την Αυτοδιοίκηση το “οξυγόνο” της για να λειτουργήσει, καταλύει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια κι ανεξαρτησία των Δήμων και τους καθιστά, υποχείρια των αποφάσεων του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών».

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων ενημέρωση από το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ σχετικά με την τελευταία συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, του Προεδρείου και των Επικεφαλής Παρατάξεων της ΚΕΔΕ σχετικά με το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι», ενώ θα ληφθεί απόφαση για τη μελέτη και το πλάνο επικοινωνίας της ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο.

Τέλος θα γίνει συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και τη διεκδίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. για την καταβολή ενοικίων από αγροτικές εκτάσεις που έχουν αποχαρακτηριστεί ως δημόσιες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο