Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της Ένωσης Γ. Πατούλη, στο Δήμο Γλυφάδας με αντικείμενο τη θαλάσσια ρύπανση του Σαρωνικού

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: «Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ενότητας.  Κανένας Δήμος δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί σε μία κοινή προσπάθεια αποκατάστασης της μεγάλης ζημιάς που έχει γίνει, προς όφελος των πολιτών»
 
Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης όλων των περιοχών του παραλιακού μετώπου που έχουν πληγεί από τη θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης κατά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 3 Οκτωβρίου, για συμβολικούς λόγους στη Γλυφάδα.
 
Στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Πατούλη και συντόνισε ο Πρόεδρος της επιτροπής πολιτικής προστασίας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γ.Ψαθάς,  μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Δ.Καλαματιανός, Δήμαρχοι Δήμων του παραλιακού μετώπου όπως της Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου, του Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ.Κωνσταντέλος και του Περάματος Ι. Λαγουδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Δ.Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Πεντελικού Β.Σιώμος,  Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Αττικοί, εκπρόσωποι του λιμενικού Σώματος και επιστημονικών φορέων.
 
Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης, με αφορμή το ατύχημα, επισήμανε την αξία της λήψης προληπτικών μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, ωστόσο τόνισε πως προτεραιότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι η ταχεία επιστροφή στην προτέρα  κατάσταση για όλες τις περιοχές που επλήγησαν.
 
«Καλούμε την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο άμεσα γίνεται η επιχείρηση της απορρύπανσης» σημείωσε και πρόσθεσε πως με δεδομένες τις σοβαρές συνέπειες που υφίστανται οι λουόμενοι, οι αλιείς αλλά και οι όμορες τουριστικές επιχειρήσεις, «δεν υπάρχει ο παραμικρός χρόνος για χάσιμο».
 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξήρε τη στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας πως όπως και σε άλλες περιπτώσεις πυρκαγιών ή πλημμυρών με σοβαρές καταστροφές, οι Δήμοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και διαχειρίστηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης. «Από τη σημερινή συνεδρίαση πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ενότητας.  Κανένας Δήμος δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί σε μία κοινή προσπάθεια αποκατάστασης της μεγάλης ζημιάς που έχει γίνει, προς όφελος των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλα τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και το πλήθος των εθελοντών, που συνέτρεξαν με αυταπάρνηση και συμβάλλουν καθημερινά στην επιχείρηση καθαρισμού των ακτών.
 
Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι των περιοχών του παραλιακού μετώπου επισήμαναν τις δραματικές συνέπειες της ρύπανσης όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στον επιχειρηματικό καθώς και τον τουριστικό τομέα και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’Βαθμού με την πολιτεία προκειμένου να καλυφθούν τα όποια θεσμικά κενά υπάρχουν στον τομέα της πρόληψης τέτοιων φαινομένων.
 
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέφθηκε την Α’Μαρίνα Γλυφάδας όπου εθελοντές-μέλη του ΣΠΑΠ Πεντέλης και της ομάδας πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν στη διαδικασία καθαρισμού της ακτής.

 

Σχετικά αρχείαΓ. Πατούλης: «Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ενότητας. Κανένας Δήμος δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί σε μία κοινή προσπάθεια αποκατάστασης της μεγάλης ζημιάς που έχει γίνει, προς όφελος των πολιτών»_1


Γ. Πατούλης: «Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ενότητας. Κανένας Δήμος δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί σε μία κοινή προσπάθεια αποκατάστασης της μεγάλης ζημιάς που έχει γίνει, προς όφελος των πολιτών»_2


Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της Ένωσης Γ. Πατούλη, στο Δήμο Γλυφάδας με αντικείμενο τη θαλάσσια ρύπανση του Σαρωνικού_1


Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, υπό τον Πρόεδρο της Ένωσης Γ. Πατούλη, στο Δήμο Γλυφάδας με αντικείμενο τη θαλάσσια ρύπανση του Σαρωνικού_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο