Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ, αύριο Τρίτη και ώρα 12 το μεσημέρι παρουσία του αν. υπουργού ΠΑΠΕΝ Γ.Τσιρώνη για το νέο ΕΣΔΑ

Print Friendly, PDF & Email

Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί και η νέα επιστολή του Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων

Η κατάθεση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος , μετά τη νέα επιστολή που απέστειλε ο Υπ. Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης προς όλους τους Δήμους, καθώς και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων είναι δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που συνέρχεται αύριο Τρίτη, 16 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ θα παραστεί, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης  προκειμένου να συζητηθεί το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Από πλευράς ΚΕΔΕ αναμένεται να τεθούν στη συζήτηση όλα τα ζητήματα που αφορούν το νέο ΕΣΔΑ, τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ καθώς και μια σειρά από εκκρεμή θέματα που απασχολούν τους δήμους και αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κατά την αυριανή συνεδρίαση θα τεθεί προς συζήτηση και το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα τοποθετηθεί επί της πρόσφατης επιστολής του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος κατ΄ εφαρμογή της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επίσης θα συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αυτοτελής Υπηρεσία Ελέγχου Νομιμότητας κ.λπ.».

Μετάβαση στο περιεχόμενο