Συνδυάζοντας τις υπάρχουσες μελέτες θα χωροθετηθεί ο Σταθμός Μετρό στο Μαρούσι διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Αττικό Μετρό Χ. Τσίτουρας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Ν. Πέππα, και υπηρεσιακούς παράγοντες στη συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Χρήστο Τσίτουρα.


Τη διαβεβαίωση ότι η μελλοντική χωροθέτηση του σταθμού της Γραμμής 4 του Μετρό στο Μαρούσι θα γίνει βάσει των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη και συνδυάζοντας τις υφιστάμενες μελέτες παρείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στη συνάντηση που είχαν παρουσία στελεχών της Διοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.


Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας της Διοίκησης του Δήμου στις 22/1/2013 προς τη Διοίκηση της εταιρίας με αφορμή απάντησή της σε επιστολή περιφερειακού συμβούλου και τριών δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αμαρουσίου. Στην απάντηση αναφέρονταν ότι καλύτερη θέση για την Αττική Μετρό θα ήταν η χωροθέτηση σταθμού Μετρό στην πλατεία Ευτέρπης, σημείο, ωστόσο, όπου έχει προβλεφθεί από τη Διοίκηση του Δήμου, και είναι ήδη σε στάδιο υλοποίησης, η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.


Στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επισημάνθηκε ότι είχε αποσιωπηθεί από τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων το γεγονός ότι ήδη υφίσταται υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και του αναδόχου –πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί κατά τα λεγόμενα της Διοίκησης της Αττικό Μετρό- κατά το σχεδιασμό της, και συνεπώς πρόκειται να στραφεί στην αναζήτηση εναλλακτικών θέσεων.


Επίσης, κατέστη σαφές ότι:
  • η γραμμή 4 του Μετρό δεν πρόκειται να υλοποιηθεί νωρίτερα από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας και ότι


  • δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες για τη γραμμή 4 του Μετρό, και συγκεκριμένα για το σταθμό που αφορά στο Μαρούσι

«Όταν η σύμβαση το 2001 με την τότε ανάδοχο εταιρία για την κατασκευή πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης δεν προχώρησε, εξετάστηκε από την Αττικό Μετρό και ο συγκεκριμένος χώρος για τη χωροθέτηση σταθμού. Ωστόσο, από τη στιγμή που τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αναληφθεί συμβατικές δεσμεύσεις από μέρους του Δήμου για το χωροθετημένο με Προεδρικό Διάταγμα χώρο της Ευτέρπης, ασφαλώς και η Αττική Μετρό θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις» διευκρίνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Τσίτσουρας.


Τονίστηκε, επίσης, ότι δεδομένης της κατάστασης και προκειμένου στο μέλλον να διευκολυνθεί η λειτουργία ενός σταθμού Μετρό στο κέντρο του Αμαρουσίου θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του μελετητή του υπόγειου χώρο στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης με τους μηχανικούς της Αττικό Μετρό προκειμένου κατά την επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών να προβλεφθεί δυνατότητα υπόγειας σύνδεσης με το σταθμό του Μετρό όπου αυτός χωροθετηθεί.


Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον κ. Τσίτουρα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη Διοίκηση της Αττικό Μετρό για τη συνεργασία και την κατανόηση της ανησυχίας μας, που προκάλεσε η απερίσκεπτη και από άλλα κίνητρα υποκινούμενη ενέργεια μερίδας δημοτικών συμβούλων κόντρα στις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής στην πόλη μας».


Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκος Πέππας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο