Συναυλία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Print Friendly, PDF & Email

Σε συστράτευση  και ενεργό συμμετοχή για την προστασία του περιβάλλοντος κάλεσε τους πολίτες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
download _.jpg file 59 KBdownload _.jpg file 77 KBdownload _.jpg file 54 KB


Ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία των πολιτών, το δικαίωμα να ζούμε σ’ ένα καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον, έστειλαν οι εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες που πλημμύρισαν το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, ενώνοντας τις φωνές τους με τα τραγούδια του καταξιωμένου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και πλειάδας αξιόλογων καλλιτεχνών, στη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κάλεσε σε συστράτευση και ενεργό συμμετοχή όλους τους πολίτες στην προσπάθεια που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία του περιβάλλοντος.
« Πιστεύουμε πολύ ως Δήμος στη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, επενδύουμε πολλά στην εθελοντική συμμετοχή, και θέλουμε μέσα από αυτή τη συναυλία να συντράμουμε στην ευαισθητοποίηση και στην ενεργοποίηση των πολιτών ακόμη σε μικρές καθημερινές δράσεις, εξυπηρετώντας το μεγάλο στόχο που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Αναφερόμενος ο κ. Δήμαρχος στη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με τον Γιάννη Μαρκόπουλου σημείωσε ότι το Μαρούσι θα βγει πολλαπλά ωφελημένο, ο πολιτισμός θα αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και η πόλη θα αναδειχθεί σε κοιτίδα πολιτισμικής δημιουργίας.

« Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον πολιτισμό μέρος τη καθημερινότητας των πολιτών. Είναι απόφαση μας να συνδέσουμε τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις με μία πλειάδα από θέματα  που απασχολούν την κοινωνία μας. Και είμαι αισιόδοξος ότι αφ’ ενός θα τα αναδείξουμε και αφ’ έτερου θα κινητοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών γύρω από αυτά».

Τη συναυλία άνοιξε η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Παλιά και νέα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου συνεπήραν το κοινό με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, , τη  Βασιλική Λαβίνα, τον Κούλη Θεοδώρου,τη Σοφία Παπαζόγλου και τους Βωξ.
Στα νέα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου συγκαταλέγονται « Ο Νόμος της θαλπωρής » και «Οι νικημένοι».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Πέτρος Κασιμάτης και ο συνθέτης και Πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Κατσαρός, εκ μέρους του δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο