Συναντήσεις προέδρου ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, την Ομοσπ.Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Β.Αμερικής & την Ιατρική Εταιρεία Ν.Υόρκης. Αποφασίστηκε η συνεργασία της ΚΕΔΕ, της Αρχιεπισκοπής και των Ιατρικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και την Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης ο κ. Πατούλης και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχαν μία ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση γύρω από τα εθνικά θέματα, το ρόλο και τα προβλήματα της ελληνικής ομογένειας και κυρίως το μεγάλο ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις και τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τον ευχαρίστησε για την ευαισθησία και την ενεργή συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής, καθώς και της ελληνικής ομογένειας στις σχετικές προσπάθειες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων. Ανέφερε μάλιστα ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο Ι.Σ.Α. με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πριν από 2,5 χρόνια. Δεδομένου όμως του οξύτατου προβλήματος που υπάρχει συζητήθηκαν και άλλοι τρόποι συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας με την ΚΕΔΕ, ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στην προσπάθεια των Δημάρχων να ενισχύσουν τις τοπικές τους κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα ανακοινώσεις για τις σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ο κ. Πατούλης παρευρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση – με βασικό θέμα την ουσιαστική υποστήριξη της ομογένειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης – που διοργάνωσε η ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και η Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Πρόεδροι των Ενώσεων κ.κ. Σ. Μεζίτης και Γ. Λιακέας, ενώ συμμετείχαν και οι πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ.κ. Γ. Ηλιόπουλος και Β. Φιλίππου αντίστοιχα, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Φ. Φράγκος και πολλοί διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας.

Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του ευχαρίστησε εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης τους έλληνες ομογενείς για την ουσιαστική στήριξή τους και επεσήμανε ότι προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία, τονίζοντας ότι η ενότητα και η ομοψυχία του Ελληνισμού είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και την Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης

Μετάβαση στο περιεχόμενο