Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 116Kb|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επικεφαλής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών, γονέων και καθηγητών έξω από τα κτίριο της ΚΕΔ.


|download file .jpg 133Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Γ. Τουφεξή, τον  Πρόεδρο Π. Κόνιαρη και τον Αντιπρόεδρο Π. Μαρκέτο του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου, εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και τους Προέδρους των 15μελών Συμβουλίων των μαθητών κ.κ. Θ. Δελλή και Θ. Θεοδωρακόπουλου στη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΕΔ Δ. Μαρζάβα.
|download file .jpg 99Kb|


Οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου ζητούν  την άμεση παραχώρηση από την ΚΕΔ του οικοπέδου για τη ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος.
|download file .jpg 132Kb|


Μαθητές και γονείς πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη της Λ. Αλεξάνδρας.
|download file .jpg 142Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αμαρουσίου Δ. Καρλαύτη, τους Διευθυντές του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου κ.κ. Χασάπη και Βασιλάκη αντίστοιχα και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου Π. Μαρκέτο.
|download file .jpg 89Kb|


Με επικεφαλής το Δήμαρχο Γ. Πατούλη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Λ. Αλεξάνδρας ζητώντας  από την ΚΕΔ την άμεση παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος

Συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αποφάσισαν μαθητές και γονείς του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ζητώντας από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) να υπογράψει άμεσα την παραχώρηση των 7,8 στρεμμάτων για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος το οποίο θα στεγάσει τα δύο σχολεία.

Με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Καρλαύτης, Κ. Αντωνόπουλος, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2011 στο χώρο των σχολείων από όπου μετέβησαν με πούλμαν έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ, στη Λ. Αλεξάνδρας. Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε το οικόπεδο να φτιάξουμε σχολείο» οι μαθητές απαίτησαν από τη Διοίκηση της ΚΕΔ την άμεση παραχώρηση του οικοπέδου.

Στη συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων κ Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Γ. Τουφεξή και του Προέδρου Π. Κόνιαρη και του Αντιπροέδρου Π. Μαρκετου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείο  και των Προέδρων των 15μελών Συμβουλίων των μαθητών κ.κ. Θ. Δελλή και Θ. Θεοδωρακόπουλου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος Δημήτρης Μαρζάβας υποσχέθηκε ότι μέχρι το Πάσχα θα εισηγηθεί θετικά στο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση του οικοπέδου.

Η μετάθεση της υπογραφής παραχώρησης του οικοπέδου μέχρι το Πάσχα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μαθητών που εμφανίστηκαν έτοιμοι να καταλάβουν το κτίριο της ΚΕΔ.

Μετά από πιέσεις, ο κ. Μαρζάβας κατέβηκε στο δρόμο όπου ενώπιον όλων επανέλαβε τη δέσμευση του. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος της Λ. Αλεξάνδρας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε:
«Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να μην δεχθούμε την απομάκρυνση των σχολείων, αλλά απαιτούμε εδώ και τώρα η ΚΕΔ να προχωρήσει στην παραχώρηση του οικοπέδου των 7,8 στρεμμάτων για το οποίο έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας από το Σεπτέμβριο του 2009.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν απέναντι. Το Μαρούσι δεν αντέχει άλλο να «ασχημονούν» σε βάρος του. Για πολλά χρόνια έχει υποστεί τα αποτελέσματα αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της πόλης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο