Συνάντηση του Ιταλού Δημάρχου της Cava de’ Tirreni Marco Galdi και του Προέδρου της ΟΕΚΑΙ Γ. Κορίνθιου με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Επισημοποιήθηκε με την επίσκεψη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου του Ιταλού Δημάρχου της πόλης Cava De Tirreni, Marco Galdi,προέδρου της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας (ΦΕΙ) και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ), Γιάννη Κορίνθιου, η συμφωνία κοινής προώθησης της πρότασης της ΟΕΚΑΙ για την καθιέρωση της 24ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού, που παρουσίασε ο προέδρος της ΟΕΚΑΙ, Γιάννης Κορίνθιος, στη Βουλή των Ελλήνων στις 16 Οκτωβρίου και στις 17 Δεκεμβρίου, όπου και έγινε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα  έκδοσης σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. 

 

Ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε πολύ σημαντική αυτή την πρωτοβουλία της ΟΕΚΑΙ για την προβολή και διάδοση της πολιτιστικής ταυτότητάς μας και ανέλαβε να την  κοινοποιήσει σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, ώστε να εκδοθεί άμεσα ανάλογη δημοτική απόφαση στήριξης.

 

Ταυτόχρονα επισημοποιήθηκε η σύμπραξη των τριών φορέων στην στήριξη διεθνώς της πρότασης του Φιλέλληνα Ιταλού Δημάρχου Marco Galdi να διακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ η Κλασσική Παιδεία ως άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας.

 

Ο Πρόεδρος της ΦΕΙ Μ. Galdi και ο Πρόεδρος της ΟΕΚΑΙ Γ. Κορίνθιος αποδέχτηκαν την πρόταση του Γιώργου Πατούλη, Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου, να στηρίξουν διεθνώς την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και της Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Δήμαρχος Marco Galdi ανέλαβε την υποχρέωση να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Δήμων Ιταλίας  (ANCI) και Δήμαρχο Τουρίνου, Piero Fassino ώστε να εξασφαλιστεί η στήριξη των Δήμων Ιταλίας  και η συνδρομή των Ιταλών πολιτών στην προσπάθεια αυτή.

 

Τέλος οι τρεις πρόεδροι, Πατούλης, Galdi και Κορίνθιος, συμφώνησαν να στηρίξουν την Web App For Greece,  μια διαδραστική εφαρμογή σχεδιασμένη από την ΦΕΙ και την ΟΕΚΑΙ για κινητά τηλέφωνα  (smartphones) για την ανάδειξη του Ελληνικού Τουρισμού, η οποία δημιουργεί μια πρωτότυπη πλατφόρμα  τουριστικής ενημέρωσης και φωτογραφικής προβολής των τουριστικών αξιοθέατων της Ελλάδος, προσφέροντας αξιόπιστες και ενυπόγραφες πληροφορίες για όλα τα μέρη της χώρας, με γεωεντοπισμένα δεδομένα και δυνατότητα ευχερούς αναζήτησης των δεδομένων και ανταλλαγής απόψεων με ταξιδιώτες.

 

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Βραχνός, Δημήτρης Σμυρνής, Ευάγγελος Κάββαλος, Στέφανος Τσιπουράκης, Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Αθανάσιος Βελής, Πέτρος Κόνιαρης Μιχαήλ Παπαδόπουλος και Ελένη Βλάχου Σταματάκη.     

 Επίσης εκ μέρους της Ιταλικής Αντιπροσωπείας παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μορφωτικού Κέντρου Μιλάνου και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Νίκος Φράγκος, και ο Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας Κων/νος Μίχος.

 

Σχετικά αρχείαΟ Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava De Tirreni, Marco Galdi_1


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava De Tirreni, Marco Galdi_2


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava De Tirreni, Marco Galdi και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, Γιάννη Κορίνθιο


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου κατά τη συνάντηση με Ιταλό τον Δήμαρχο της πόλης Cava De Tirreni, Marco Galdi, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, Γιάννη Κορίνθιο και με μέλη της Ιταλικής αντιπροσωπείας.


Λογότυπα Συμμετεχόντων

Μετάβαση στο περιεχόμενο