Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και πλήθος πιστών λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων.
|download file .jpg 103ΚΒ|


Οι μικροί Αλέξανδρος και ʼγης τραγουδούν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη.
|download file .jpg 116KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δωρίζει το Ευαγγέλιο στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος όπως ανέφερε θα το προσφέρει στην εκκλησία της γενέτειράς του την Ίμβρο.
|download file .jpg 119KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειο Μπορνόβα.
|download file .jpg 111KB|


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, είχε την τιμή να συναντήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, όπου ανάμεσα σε πλήθος πιστών, γιόρτασε τη Γέννηση του Θεανθρώπου.


Με την ευκαιρία της πρόσκλησης του κ.κ. Βαρθολομαίου προς τον Δήμαρχο για να παραστεί στη θεία λειτουργία και στο γεύμα των Χριστουγέννων που παρέθεσε στον Πατριαρχικό Οίκο, ο κ. Πατούλης του προσέφερε ένα Ευαγγέλιο, το οποίο ο Παναγιώτατος θα παραδώσει στην εκκλησία της γενέτειρας του, την Ίμβρο.


Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον κ.κ. Βαρθολομαίο τη συμπαράσταση του προς τους Έλληνες της Διασποράς αναφέροντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου «βρίσκεται στο πλευρό του απανταχού Ελληνισμού, και ιδιαίτερα στους λίγους Έλληνες στην καρδιά της Χριστιανοσύνης που είναι η Κωνσταντινούπολη, και αποτελεί το θεματοφύλακα των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».


Από την πλευρά του ο κ.κ. Βαρθολομαίος, πέρα της προσωπικής συγχαρητήριας επιστολής του προς τον Δήμαρχο αμέσως μετά τις εκλογές, συνεχάρη και από κοντά τον κ. Πατούλη για την επανεκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα. Συν τοις άλλοις, σημείωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον το ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο που συντελείται στην πόλη και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τον Δήμαρχο για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με το Φανάρι και τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.


Με την ευκαιρία της επικοινωνίας, ο κ. Πατούλης, προσκάλεσε τον Παναγιώτατο Πατριάρχη να επισκεφτεί το Μαρούσι στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στο Ολυμπιακό Στάδιο, πρόσκληση την οποία και απεδέχθη. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να στείλει την ευλογία του και τις θερμότατες ευχές του για «καλή χρονιά» σε όλους τους Μαρουσιώτες.


Κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Πατούλης, συναντήθηκε και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, Βασίλειο Μπορνόβα. Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης αλλά και για τη δυνατότητα φιλοξενίας νέων της Διασποράς στο Ολυμπιακό Μαρούσι.


Στο Δήμαρχο Αμαρουσίου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει και με νέους, Έλληνες και Τούρκους φοιτητές, που παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης της τουρκικής και της ελληνικής γλώσσας, αντίστοιχα.


Τέλος, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας την ενδιαφέρουσα έκθεση «Οι Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης στην περίοδο του εκδυτισμού». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρωμιοί αρχιτέκτονες που δραστηριοποιήθηκαν τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα προσέφεραν νέα αρχιτεκτονικά ιδιώματα και νέες τεχνοτροπίες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της σημερινής όψης της Κωνσταντινούπολης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο