Συνάντηση με κατοίκους του Παραδείσου είχε ο Δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης μιλά στους κατοίκους του Παραδείσου, παρουσία του Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραδείσου κ.Στ.Ασημακόπουλου.
|download file .jpg 126Kb|


Ο κ.Πατούλης μιλά στους κατοίκους του Παραδείσου για τις ενέργειες και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή. Διακρίνονται οι αντιδήμαρχοι κ.Δ.Καρλαύτης και Ρ.Χαλιώτη, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Ελ.Λέκκα, Γ.Ζήκος, Γ.Πουλόπουλος, Σ.Σταθούλης, Ν.Πέππας, Αν.Παρτσινέβελος.
|download file .jpg 125Kb|


Πλήθος κατοίκων του Παραδείσου έδωσαν το «παρών» στον Ιππικό Όμιλο για να ακούσουν τον κ.Δήμαρχο και να συζητήσουν μαζί του για τα προβλήματα της περιοχής τους.
|download file .jpg 111Kb|


Γ. Πατούλης: «Μαζί θα ξανακάνουμε το Μαρούσι, ανθρώπινη πόλη»


Συνάντηση με κατοίκους του Παραδείσου και εκπροσώπους του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής, είχε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης. Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου, έγινε αναφορά από τον κ. Δήμαρχο του έργου της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή του Παραδείσου, καθώς και των επομένων ενεργειών και δράσεων της Διοίκησης στην περιοχή. Από την πλευρά του Εξωραϊστικού Συλλόγου μίλησε ο Πρόεδρος του κ. Στ. Ασημακόπουλος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και άλλα μέλη του Συλλόγου, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ανέφεραν στον κ. Πατούλη τα προβλήματα που τους απασχολούν. Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, «στο επόμενο διάστημα εγώ και οι συνεργάτες μου θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε άμεση επαφή με τους πολίτες του Παραδείσου. Να συζητήσουμε από κοντά για όλα όσα έγιναν, αλλά και για όσα προγραμματίζεται να γίνουν στη γειτονιά αυτή. Μας ενδιαφέρει η άποψή σας, γιατί μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά, με όραμα και σχέδιο, για να ξανακάνουμε το Μαρούσι  φιλική και ανθρώπινη πόλη».


Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής κατά τη διάρκεια των προηγουμένων 36 μηνών, που είναι:

• Η άρση της απαλλοτρίωσης της έκτασης που φιλοξενεί τον Ιππικό Όμιλο, ενάντια σε όσους σχεδίαζαν να μετατρέψουν σε χώρο ανάπτυξης εμπορικών δραστηριοτήτων, έναν χώρο με μεγάλη ιστορική αξία για ολόκληρο το Μαρούσι.
• Η εκπόνηση μελέτης για τη διαφύλαξη και προστασία του άλσους – πάρκου στον Παράδεισο Αμαρουσίου και την αναβάθμιση του χώρου, που  περιλαμβάνει την εκτέλεση έργων, που αφορούν κυρίως στον καθαρισμό και αποκομιδή μπαζών, την περίφραξη, δενδροφύτευση, τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών και γενικότερα προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου, παράλληλα με τον τακτικό καθαρισμό και την πυροπροστασία που έχουμε κατά τους θερινούς μήνες.
• Η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στις οδούς Δημητσάνας και Αρτέμιδος, από Κ. Αιτωλού έως Επιδαύρου.
• Η προώθηση της ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής Δηλαβέρη, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι μέσα από τις πράξεις εφαρμογής που θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση των εκτάσεων του Αγίου Γεωργίου Χωματιανών και της πλατείας Σ. Βέμπο.
• Η επιτυχημένη διεκδίκηση της ένταξης στο πρόγραμμα παρεμβάσεων της Νομαρχίας της δημοπράτησης έργων οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης στις οδούς Χειμάρας (από Λ. Κηφισίας έως Αμαρουσίου Χαλανδρίου) και Επιδαύρου (από Αιγιαλείας έως Αρτέμιδος).
• Η σύνδεση δεκάδων  νοικοκυριών της περιοχής με το δίκτυο αποχέτευσης.
• Η τοποθέτηση νέων ασφαλτοτάπητων στις οδούς ʼλσους και Καραολή Δημητρίου.
• Η ανακατασκευή του πάρκου Καραολή Δημητρίου και Εφέσσου. Τοποθετήθηκε νέος τάπητας, νέα και ασφαλή όργανα στην παιδική χαρά, φυτεύθηκαν λουλούδια, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα και έγινε περιμετρικά η πλακόστρωση του πάρκου.
• Έγιναν σημαντικές εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.
• Μόνον μέσα στο 2009 έγιναν στην περιοχή του Παραδείσου 830 επεμβάσεις από τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, για την άμεση αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που αφορούσαν τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση πρασίνου, την καθαριότητα, την πλακόστρωση και την οδοποιία.
• Με το νέο σχέδιο χρήσεων γης που προώθησε η Δημοτική Αρχή, διαφυλάχθηκε ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής. Σύμφωνα με όσα αυτό προβλέπει, η Αμαρουσίου Χαλανδρίου (από το ύψος της Παραδείσου μέχρι την Επιδαύρου) μετατρέπεται σε αμιγή κατοικία. Ενώ αντίστοιχα, σε περιοχή Γενικής Κατοικίας μετατρέπεται το Πολεοδομικό Κέντρο μεταξύ των οδών Φραγκοκλησιάς, Γρανικού, Χειμάρας, Αττικής Οδού και Αμαρουσίου. – Χαλανδρίου.
• Ενισχύθηκε στα τέλη του 2009 με νέο προσωπικό η Δημοτική Αστυνομία. Γεγονός που θα επιτρέψει στον Δήμο Αμαρουσίου να δίνει καθημερινά το «παρών» στη γειτονιά του Παραδείσου.
• Ως τα μέσα του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια νέων δημοτικών λεωφορείων, γεγονός που θα επιτρέψει την ενίσχυση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τον κ.  Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μ. Μαραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Δ. Καρλαύτης, Γ. Ιατρίδης, Ρ. Χαλιώτη, Ν. Καλαϊτζίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Επ. Γαρδέλης, Σ. Σταθούλης, Ν. Πέππας, Θ. Βελής, Αν. Παρτσινέβελος, Γ. Πουλόπουλος, Γ. Ζήκος,  Ελ. Λέκκα, Γλ. Μοστρού, Κ. Ιωάννου.


Επισυνάπτεται η ομιλία, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ.Γιώργο Πατούλη.
Μετάβαση στο περιεχόμενο