Συνάντηση για αυτοδιοικητικά θέματα επικαιρότητας είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Στεργίου Καψάλη

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον ομόλογό του, Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Στεργίου Καψάλη.


Για επίκαιρα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ενόψει και των εκλογών για την ανάδειξη των νέων προεδρείων στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (Ε.Ν.Π.Ε), συζήτησαν σε συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο ομόλογός του Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ανακοίνωσης προσφάτως της πρωτοβουλίας 60 Δημάρχων να συγκροτηθεί το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με τη συμμετοχή και των Δημάρχων Αμαρουσίου και Πεντέλης.


Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις για τις αυτοδιοικητικές προκλήσεις της επόμενης πενταετίας και συμφώνησαν να αναλάβουν κοινές δράσεις για να υπερασπιστούν το όραμα για μια «θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη, οικονομικά αυτάρκη και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη τοπική αυτοδιοίκηση».


Παράλληλα, συμφώνησαν ότι «η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ζητιάνος της κεντρικής εξουσίας και των περιφερειών» και δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν από κοινού για να οικοδομηθεί μία αυτοδιοίκηση που θα έχει ενεργό ρόλο στη συνδιαμόρφωση της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο