Συμφωνία χρηματοδότησης των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξής, συγκρότησης «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Περιφέρειας Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Με σύνθεση και σύμπραξη δυνάμεων ο πυλώνας της Αυτοδιοίκησης μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο με ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο.  

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα την χρηματοδότηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξής (ΣΒΑΑ) για την συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Περιφέρειας Αττικής.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  ο κος Παναγιώτης Κορκολής, Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής,  ο κος  Γιώργος Καραμέρος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής οι κύριοι Δημήτριος Δρόσης, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΕΠ και ο κος Άγγελος Σπηλιώτης Προϊστάμενος Μονάδας Α ΕΥΔ ΕΠ καθώς και οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου κος Γεώργιος Πατούλης, Αγίας Παρασκευής κος Ιωάννης Σταθόπουλος,  Ηρακλείου κος Νίκος Μπάμπαλος, Κηφισιάς κος Γιώργος Θωμάκος, Μεταμόρφωσης κος Μιλτιάδης Καρπέτας, Παπάγου – Χολαργού κος Ηλίας Αποστολόπουλος, Φιλοθέης – Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης καθώς και ο κος Νικολιδάκης Κωνσταντίνος Αναπληρωτής Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύξης εκ μέρους των  δήμων   που συμμετέχουν στην  «Αστική Αρχή» για την συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» (ΜΕΑΠ) της Αττικής.

Στην συνάντηση μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε η χρηματοδότηση συνολικά του«Σχεδίου» ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΒΑΑ) για την συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της περιοχής μας με όρους κοινωνικούς, όπως αύξηση της απασχόλησης, αλλά και βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών με την ταυτόχρονη και παράλληλη διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.

Εντός του επόμενου δεκαημέρου και με τη συνεργασία των εμπλεκομένων μερών (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιφέρεια Αττικής, ΕΥΔ Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής, και Δήμοι που συμμετέχουν στην Αστική Αρχή), θα γίνει εξειδίκευση των Έργων που θα χρηματοδοτηθούν και θα οριστικοποιηθούν οι πηγές χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ: ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014- 2020 και Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. Εθνικοί Πόροι: Π.Δ.Ε. και Ίδιοι Πόροι Περιφέρειας), οι διαδικασίες, το πλαίσιο χρηματοδότησης και οργανωτικά ζητήματα διακυβέρνησης της Ολοκληρωμένης Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την χρηματοδότηση συνολικά του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης καθώς όπως είπε η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας επενδύσεων σε υποδομές θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων και θα συμβάλει τόσο στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης όλων των πόλεων που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι με σύνθεση και σύμπραξη δυνάμεων ο πυλώνας της Αυτοδιοίκησης μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο με ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. 

 

Σχετικά αρχείαΣυμφωνία χρηματοδότησης των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξής, συγκρότησης «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Περιφέρειας Αττικής_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο