Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου στη σύσκεψη με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος για την προστασία του δασικού πλούτου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης ανταλλάσσει θερμό χαιρετισμό με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μ.Χρυσοχοϊδη.
|download file .jpg 70Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης ανταλλάσσει επίσης θερμό χαιρετισμό με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη.
|download file .jpg 85Kb|


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Μ.Χρυσοχοϊδης και η Υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη στη σύσκεψη με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού για την προστασία του δασικού πλούτου. Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες αξιοποιεί τους εθελοντές, η Πολιτεία όμως από την πλευρά της θα πρέπει να αναλάβει την εκπαίδευση τους.»
|download file .jpg 90Kb|


Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη των Νομαρχών και Δημάρχων της Αττικής για την προστασία του δασικού πλούτου.
|download file .jpg 113Kb|


Στην ευρεία σύσκεψη των Νομαρχών και των Δημάρχων της Αττικής που συγκάλεσαν οι  Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ κ.Γ.Πατούλης.


Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η έγκαιρη προετοιμασία για τη  λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και δράσεων από πλευράς Πολιτείας και  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.


Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να υπάρξει από τώρα ο σχεδιασμός που θα επιτρέψει να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας.


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Θα πρέπει να γίνει καταγραφή όλων των δυνάμεων Τ.Α. και Πολιτείας, ενώ χρειάζεται συντονισμός και σωστός καταμερισμός, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές οι δράσεις πρόληψης και καταστολής για την προστασία του δασικού πλούτου.»    


Όσον αφορά τη συνδρομή των εθελοντών, σημείωσε ότι  «η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες αξιοποιεί τους εθελοντές, η Πολιτεία όμως από την πλευρά της θα πρέπει να αναλάβει την  εκπαίδευσή τους.»


Μετάβαση στο περιεχόμενο