Συμμετοχή της Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου στην εβδομαδιαία γιορτή για τα παιδιά «Συλλέγω Εμπειρίες», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Print Friendly, PDF & Email

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου ως μέλος της πρωτοβουλίας Future Library και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Παιδικού Βιβλίου συμμετέχει στην εβδομαδιαία γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση «Συλλέγω Εμπειρίες» από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Στόχος του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»είναι η γνωριμία του κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

Από την Δευτέρα 4 Απριλίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου2016 σε συνεργασία με τα σχολεία της Πόλης, προτείνουμε στους μελλοντικούς ενήλικους αναγνώστες για πέντε ημέρες, πέντε βιβλία και πέντε διαφορετικές αναγνωστικές εμπειρίες, που θα αναδείξουν την απόλαυση της ανάγνωσης.

 Στο μέλλον θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε αν διαθέτουμε έμπειρους αναγνώστες. 

Στη διάρκεια μιας εβδομάδας τα παιδιά – επισκέπτες της βιβλιοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του «να διαβάζεις στο σκοτάδι», «να μικραίνεις και να μεγαλώνεις μέσα στα βιβλία», να ανακαλύπτεις καινούργια βιβλία μέσα στο βιβλίο που διαβάζεις.
Τα παιδιά θα παίξουν με την ποίηση, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη μέσα από τα βιβλία και θα ανακαλύψουν τη μαγεία της μεταφοράς μιας ιστορίας στην οθόνη. Τέλος, μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες στη βιβλιοθήκη, θα ανακαλύψουν το πέρασμα στην ανάγνωση της εφηβείας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 2 έως και τις 8 Απριλίου, παράλληλα, στις 87 βιβλιοθήκες του δικτύου και απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6147181

Μετάβαση στο περιεχόμενο