Συμμετοχή στο πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου, μία κοινωνική προσφορά του Ιππικού Ομίλου και της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπευτικής Ιππασίας

Print Friendly, PDF & Email

Τη δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας παιδιών που αντιμετωπίζουν κινητικές, αναπτυξιακές και νοητικές δυσκολίες διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου,που αποτελεί μία κοινωνική προσφορά του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου και της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπευτικής Ιππασίας, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου με τους συλλόγους και φορείς της πόλης.


Η κοινωνική αυτή προσφορά απευθύνεται σε δύο παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που θα ήθελαν να προσφέρουν και αυτή τη θεραπευτική παρέμβαση στο παιδί τους, ηλικίας από 2 έως 15 ετών. Οι συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας είναι ημίωρες έως το τέλος Ιουνίου, με συχνότητα μία φορά τη εβδομάδα από Τρίτη έως Κυριακή. Ο ειδικός εξοπλισμός ιππασίας παρέχεται επίσης δωρεάν.


Το θεραπευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια, από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και φυσικο-εργο-λογοθεραπευτές. Με τη θεραπευτική ιππασία τα παιδιά καλλιεργούν θετική συμπεριφορά, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, καλλιεργούν την αντίληψη, τη μάθηση το συναίσθημα και τη δημιουργικότητα μέσω της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ του ατόμου, του αλόγου και του εκπαιδευτή. Είναι επίσης ένα «εργαλείο» για τη σωστή θέση του σώματος, την ισορροπία, την κινητικότητα και τον μυϊκό τόνο των παιδιών.


Ο Δήμος Αμαρουσίου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Ιππικό Όμιλο και την Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας και προσκαλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, με την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου κα Ελένη Γιαννακοπούλου στο τηλ. 213- 20.38. 345, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο