Συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε προγραμματισμένες συναντήσεις  θα ενημερώνουν, θα συμβουλεύουν και θα ανταλλάσσουν απόψεις με τους γονείς για την καλύτερη και ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. (φωτο αρχείου)
|download file .jpg 112 Kb|


Πρωτοβουλία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης


Ενημερωτικές συναντήσεις των γονιών με ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου για θέματα που αφορούν τα παιδιά


Μία νέα πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και το τμήμα Προστασίας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συμβουλευτικής υποστήριξης για θέματα που αφορούν την παιδική ηλικία.


Ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου σε προγραμματισμένες συναντήσεις  θα ενημερώνουν, θα συμβουλεύουν και θα ανταλλάσσουν απόψεις με τους γονείς για την καλύτερη και ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.


Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, στο χώρο των Παιδικών Σταθμών και θα έχουν ολοκληρωθεί έως στο τέλος Ιουνίου.


Με την ευκαιρία της νέας αυτής πρωτοβουλίας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει: ‘Στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειάς του. 
Μια σειρά από δράσεις, όπως η πρόληψη και προαγωγή της υγείας των παιδιών, η ενημέρωση και η παροχή συμβουλευτικής στους γονείς, αλλά και η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση του προσωπικού των Δημοτικών Σταθμών, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα παιδιά μας, ενώ παράλληλα και οι οικογένειές τους έχουν την αμέριστη στήριξή μας στο έργο της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.
Το νέο αυτό πρόγραμμα που υλοποιούν οι Δημοτικοί Σταθμοί σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και το τμήμα Προστασίας και Κοινωνικής Μέριμνας, παρέχει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν, αλλά και να πάρουν απαντήσεις από τους πλέον ειδικούς σε θέματα που τους προβληματίζουν και αφορούν την παιδική ηλικία. Η νέα μας αυτή πρωτοβουλία, πιστεύω θα είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τους γονείς, αλλά και τα παιδιά που φιλοξενούμε στους σταθμούς μας.’ 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο