Συμβολική δεντροφύτευση στο Κτήμα Μιμικόπουλου με τη συμμετοχή μαθητών από Τουρκία, Πολωνία, Βουλγαρία αλλά και του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, ενώ φυτεύει συμβολικά ένα δεντράκι με τους επικεφαλής των αποστολών των μαθητών από τις άλλες χώρες.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, με τους μαθητές και τους καθηγητές των αποστολών.Μαθητές επί τω έργω συμμετέχουν με ιδιαίτερο ζήλο στην περιβαλλοντική δράση.


Συμβολική δεντροφύτευση στο Κτήμα Μιμικόπουλου στο Μαρούσι, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, πραγματοποίησαν μαθητές σχολείων, μαζί με τους καθηγητές τους, από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία που φιλοξενούνται στο Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο: “Blue Sky, Green Leaf”. Στην περιβαλλοντική δράση που ετέθη υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), τους επισκέπτες συνόδευσαν συνομίληκοι τους και καθηγητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων, αλλά και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης.


Στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος που προβλέπονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι περίπου 40 μαθητές φύτεψαν 110 δενδρύλλια στο Κτήμα Μιμικόπουλου γεμίζοντας τις αποσκευές τους, κατά την επιστροφή τους στις πατρίδες τους, με εικόνες χαράς που προσφέρει η ενασχόληση με τη φύση και η αγάπη προς αυτή, αλλά και μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.


Τη δεντροφύτευση σφράγισαν συμβολικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με τους επικεφαλής των αποστολών από κάθε χώρα όταν όλοι μαζί έδωσαν ζωή σε ένα δεντράκι σκεπάζοντάς το με χώμα που έφεραν από τις πατρίδες τους.


Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου που προσέφερε τα δενδρύλλια, τα σκαπτικά εργαλεία αλλά και φρόντισε για το πότισμα των φυτών. Παρών στη δεντροφύτευση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης.


Η επίσκεψη των αποστολών πραγματοποιείται σε ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης συνομιλήκων τους από το Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων στην πόλη Bafra της Τουρκίας στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους που ολοκληρώνεται στις 4 Μαΐου, στο πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνονται, επίσης, ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», καθώς και στο Ολυμπιακό Στάδιο που θα τα φέρουν σε γνωριμία με την ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου αλλά και σε επαφή με τα έθιμα, τον πολιτισμό του λαού μας αλλά και τον Ολυμπισμό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο