Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών, παρά τον βροχερό καιρό στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στη 12η εθελοντική αιμοδοσία

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης συμμετείχε στην 12η εθελοντική αιμοδοσία, παρακολουθώντας από κοντά τη διαδικασία.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή στην ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας.


Περισσότερες από 210 φιάλες αίμα θα ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου


Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πολιτών παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες να συμμετέχουν στην 12η εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), το διήμερο από τις 12 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2013.


Περισσότεροι από 240 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι του Δήμου και ιδιώτες εθελοντές για να προσφέρουν το «δώρο ζωής» για κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. 


Μετά από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο για κάθε εθελοντή αιμοδότη, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 210 φιάλες αίματος, με τις οποίες θα ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας σε αίμα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης συμμετείχε και παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία, εκφράζοντας σε κάθε εθελοντή αιμοδότη ένα «μεγάλο ευχαριστώ» για την ευαισθησία και τα ευγενή αισθήματά του προς το συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. «Η δική σας  ανιδιοτελή προσφορά, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, κρατά άσβεστη την ελπίδα σε όλους μας ότι μέσα από πράξεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ως άνθρωποι και ως κοινωνία» σημείωσε ο κος Πατούλης.


 Η 12η εθελοντική αιμοδοσία είναι η πρώτη για το 2013, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμη, μία τον Ιούνιο και μία τον Οκτώβριο. Την οργανωτική ευθύνη και επίβλεψη είχε ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α  κος Νικόλαος Κάββαλος.
Η διαδικασία των ειδικών εξετάσεων και της αιμοληψίας πραγματοποιήθηκε από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο