Συγκεντρώνουμε Φάρμακα στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email

Πρώτος σταθμός το Σάββατο 3/11 ο Ιερός Ναός Αγ. Παντελεήμονα στο Νέο Κόσμο


Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν για ανασφάλιστους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω του φιλανθρωπικού της οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ ξεκινούν συγκέντρωση φαρμάκων στις ενορίες τις Αθήνας, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», κάθε Σάββατο 9:00 – 12:00. Πρώτος σταθμός το Σάββατο 3/11/2012 ο Ιερός Ναός του Αγ. Παντελεήμονα στο Νέο Κόσμο.


Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΪ, που ξεκίνησε από τους 30 Δήμους της Αττικής και συνεχίζει να υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα και όλους τους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με στόχο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και την κάλυψη των φαρμακευτικών τους αναγκών μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.


Ήδη, μέσα από τη διαδικασία αυτή έχουν βρει την υγειά τους χιλιάδες ασθενείς που λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ως χθες, ήταν αποκλεισμένοι από την οποιαδήποτε θεραπεία.


Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται.


Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στη συνέχεια, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.


Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3847374

Μετάβαση στο περιεχόμενο