Στο Νέο Μαρούσι μίλησε ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣτα έργα που έγιναν στο Ν. Μαρούσι αναφέρθηκε ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του σε κατοίκους της περιοχής.
|download file .jpg 122Kb|


Την περιοχή του Νέου Αμαρουσίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, όπου μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων που διοργανώθηκε εκεί.
Ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους κατοίκους αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που τους απασχολούν, τονίζοντας στην ομιλία του τα πολλά και σημαντικά έργα που έχουν γίνει κατά τα προηγούμενα 3,5 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου:
1. Πραγματοποιήθηκαν έργα οδοποιίας, ασφαλτόστρωσης, διανοίξεων, και διαμόρφωσης κρασπέδων επί των οδών: Μεσογείων, Μακρυγιάννη, Κερκύρας, Απειράνθου, Αναξαγόρα, Κοραή, Σκαλκώτα, Κυπρίων Αγωνιστών, Καϊρη,  Σαλαμινομάχων, Σαχτούρη, Σισμανογλείου (στο κομμάτι που βρίσκεται παραπλεύρως της μάντρας του νοσοκομείου), Ειρήνης, Εθν. Αντιστάσεως, ʼρτης, Εμ. Παππά, Τ. ʼγρα, Ολυμπιονίκη Μασούρη, Σερβιανών, Ελλησπόντου, Τσουκλίδη, Κομνηνών.
2. Κατασκευάστηκε αγωγός ακαθάρτων επί των οδών Α. Καψαλά, Κεφαλληνίας, Μητροπούλου, Ν. Σαχτούρη, Κοραή, Κεσανλή, Μωραϊτοπούλου, Πάρου, Ανώνυμος, Καλπακίου , Κυριαζή , Μακρυγιάννη, Ναυσικάς, Ελλησπόντου, Ομήρου, Τσουκλείδη, Κερκύρας και Απειράνθου. Καθώς και στην περιοχή του Σισμανογλείου. 
3. Συνδέθηκαν δεκάδες νοικοκυριά με το δίκτυο αποχέτευσης. 
4. Αναβαθμίσαμε την περιοχή με τη μεταστέγαση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου, στο ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου μας επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών.
5. Πραγματοποιήθηκαν έργα ανακαίνισης στο Κολυμβητήριο και τα γήπεδα τένις, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας, προς όφελος όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των κατοίκων του Νέου Αμαρουσίου.  
6. Ενισχύθηκαν οι χρήσεις κατοικίας. Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του σχεδίου για τις χρήσεις γης, η οδός Κυπρίων Αγωνιστών, μετατρέπεται από Πολεοδομικό Κέντρο γειτονιάς σε αμιγή κατοικία.
7.  Προχωρήσαμε στην εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, η εφαρμογή της οποίας θα γίνει μετά από ολοκληρωμένη διαβούλευση με τους κατοίκους και το Σύλλογο της περιοχής.
8.  Ενισχύσαμε το δημοτικό φωτισμό, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης στις οδούς: Κυπρίων Αγωνιστών, Σισμανογλείου, Μακρυγιάννη, Διός και Ρους, Στέφα, Πάρου, Μωραϊτοπούλου, Βριλησσίων, Σαμαρά, Αφροδίτης, Αλφειού, Μπιζανίου, Κάλβου, Σταματάκη, Πορφυρίωνος, Πυραμά, Κυριαζή, Καλπακίου, Μουστακλή, Φιλ. Εταιρίας, Επτανήσου, Αιγίνης, Κρηνιδών, Νίσυρου, Βασδέκη, Κερκύρας, Ολ. Μασούρη, Παπαδιαμάντη, Μοληβαδίας, Βιδάλη, Σκαλκώτα, Αναξαγόρα, Κομνηνών, Ελλησπόντου, Απειράνθου, Σαλαμινομάχων, Αρετής, Σερβιανών, Μ. Αναγνωστάκη.
9. Προγραμματίζεται η ανάπλαση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών με τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων, ενίσχυση του πρασίνου και χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.
10. Παραχωρήθηκε χώρος μέσα στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να φιλοξενηθούν σ΄ αυτόν οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Νέου Αμαρουσίου.


Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες κλιθήκαμε να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, έχοντας να αντιμετωπίσουμε εκτός από τα πολύπλοκα ζητήματα που κληρονομήσαμε, και την παγκόσμια οικονομική κρίση, καταφέραμε μέρα με την ημέρα να κάνουμε το Μαρούσι καλύτερο».      

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο